Barcelona mosade stackars León igår och idag är det dags för de andra två storklubbarna i la liga att visa upp sig, detta i en match mot varandra. Det är dags för den spanska supercupen där vinnaren av la liga och vinnaren av Copa del Rey gör upp om titeln. Real Madrid har ett helt otroligt lag på papperet just nu och dom får även mitt tips här.

  • Match: Real Madrid – Atlético Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (asian)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 23:00

Real Madrid har redan plockat hem en supercup på försäsongen, då man besegrade Sevilla med klara 2-0 i UEFA’s supercup. Men nu är det alltså dags för den spanska supercupen, och utan tvekan är det tuffare motstånd den här gången. Sevilla är inte ett dåligt lag på något sätt, men man har inte ett dugligt försvarsspel för att sätta stopp på marängerna. Men frågan är vilket lag som kan stoppa anfallsspelet hos Real Madrid just nu, man blir skrämd bara man läser namnen. Mot Sevilla så hade man Ronaldo och Bale på varsin kant i anfallet, med Benzema mittemellan. På mittfältet hittade vi Modric tillsammans med de två nyförvärven Kroos och James. Inte den bästa balansen möjligen, men när vi pratar anfallsfotboll så är det inte dåligt. Nu var James lite väl nervig i matchen mot Sevilla och såg direkt blek ut, men Kroos tycker jag går in och leverera från minut ett. Mycket pekar mot att man ändrar om på mitten idag, vilket kan vara klokt mot en bättre motståndare. Alonso tror många kommer få en startplats och kanske även Khedira. Det står även klart att Casillas kommer få chansen i mål efter en mycket bra match mot Sevilla.
Ancelotti har samtliga spelare tillgängliga inför kvällens drabbning.

realmadrid_200x200atletico_200x200

Atlético Madrid hade en fantastisk fjolårssäsong där man plockade hem ligaguldet och även tog sig till final i Champions League. Men i vanlig ordning har man tvingats sälja sin bästa spelare, då Diego Costa såldes till Chelsea. Men det är inte bara Costa som lämnat laget till förmån för Chelsea, utan även vänsterback Filipe Luis och målvakt Courtois har tagit samma resa. Tre av lagets bästa spelare förra säsongen, vilket jag tror kommer märkas under året. Kikar vi på vad man värvat in så hittar vi bland annat Mandzukic, som ska fylla tomrummet efter Costa. Han är löpstark men inte alls samma löpstyrka som Costa, vilket få spelare i världen har, och det tror jag att man behöver mot de bättre lagen under säsongen. Men kroaten är riktigt stark inne i boxen och han lär garanterat göra en hel del mål i år. Vidare så har vi Siqueira som man köpte loss från Granada, som ska ersätta Filipe Luis på vänsterbacken. Filipe är en av världens bästa på den positionen och Siqueira är nog inte ens topp 40 på den listen, så där kommer man vara klart försvagade. Slutligen tar vi en kik på målvaktsposten där jag känner att Atlético har en del frågetecken. Varken Oblak (Benfica) eller Moya (Getafe) är några skitmålvakter, men man går inte in och ersätter Courtois hur som helst. Belgaren räddade Atlético många gånger förra året och var en gigant i luftrummet.
Atlético har endast Arda Turan som frågetecken inför kvällen, i övrigt inga bekymmer.


Marängerna har som sagt en äcklig offensiv just nu och jag har svårt att se hur Atlético ska kunna stå emot denna på Santiago Bernabéu. Gästerna är klart försvagade på vänsterbacken och på målvaktsposten, vilket innebär att Godin samt Miranda får ta ännu mer ansvar. Mitt spel i matchen blir Real Madrid -1 (asian) där det är pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst för hemmalaget. Insatsen blir strax under medel!

/e@sy