Slaget om Madrid ikväll då Real Madrid och Atlético drabbar samman på Santiago Bernabéu i finalen av Copa del Rey. Två lag som törstar efter en tyngre titel efter en ganska ljummen säsong och vi får nog se två offensiva lag här.

  • Match: Real Madrid – Atlético Madrid
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 2,25 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Madrids säsong hittills är inte mycket att hänga i julgranen då man är långt efter Barcelona i ligan och även åkte ur Champions League i semifinal. En cupvinst ikväll räddar knappast upp hela säsongen men det skulle sätta ett litet plåster på såret som rivits upp den här säsongen, särskilt när nu finalen spelas mot Atlético Madrid på hemmagräs. Offensivt är det inget snack om att man är mer än dugliga men försvarsspelet har inte sett särskilt stabilt ut på slutet. Tre insläppta mål mot Valladolid, två mot Malaga och nu senast blev det ett mål insläppt mot Espanyol, där det fanns bud på fler. Med Varane skadad samt en Pepe som inte är bästa kompis med Mourinho så blir det förmodligen Albiol och Ramos som bildar mittbackspar ikväll, två herrar som kommer få jobba för att hålla borta Falcao samt Diego Costa från målet.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som ser ut att endast sakna Varane.

Atlético Madrid kommer sluta på en tredjeplats i ligan och det tror jag man är nöjda med då man inte alls har samma bredd i truppen för att kunna utmana varken Barcelona eller Real Madrid. Inte heller EL-titeln kunde man försvara då man åkte ur i ett ganska tidigt skede mot ryska Rubin Kazan. Så nu är det endast en titel kvar att spela om den här säsongen och det skulle givetvis vara stort om man hade kunnat knipa den här framför näsan på ärkerivalen. Men jag tror man kommer få det tufft då man inte ens kunde besegra Real Madrids b-lag för några omgångar sedan i ligan. Att man gör mål tvivlar jag inte alls på men defensivt så tror jag inte man orkar stå emot Ronaldo och co.

Inga avbräck hos bortalaget som kommer till spel med starkast möjliga elva.


Det kommer vara ett enormt tryck på Santiago Bernabéu ikväll och jag tror det kommer vara stort fokus på anfallsspelet från båda håll. Atlético har sett hur knackigt Real Madrids försvarsspel sett ut på slutet så givetvis kommer man gå framåt så fort tillfälle ges, något som även kommer öppna upp för hemmalagets kontringsspel. Jag tror detta kan bli en målrik historia och lägger en medelinsats på över 3,5 mål i matchen, tycker det känns som det kan bli en 3-1 vinst här för marängerna.

Testar även 2/10 units på Real Madrid -1 (3-vägs), finns till 2,28 hos unibet.

/e@sy