Returmöte av Copa del Rey och stekhett derby på Santiago Bernabeu när Real Madrid och Atletico Madrid drabbar samman. Atleti har 2-0 att gå på från första mötet på Vicente Calderon och det innebär full fart framåt från marängerna i kväll. Diego Simeones mannar såg inte som bäst ut mot Barcelona senast och jag tror man får det tufft även idag.

  • Match: Real Madrid – Atletico Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (asian)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid har haft lite grus i maskineriet på slutet med förlust mot Valencia (1-2) i ligaspelet samt förlusten för en vecka sedan mot Atletico (0-2) i cupen. Med ett 2-0 underläge att vända på så kommer det inte sparas på något krut från Ancelotti idag och vi kan nog förvänta oss starkast möjliga elva. Hemma på Bernabéu har även Real Madrid varit riktigt starka under säsongen med endast en förlust av sju möjliga i ligaspelet, en förlust som kom mot just Atletico (1-2). Men marängerna är ett mycket starkare lag nu och jag tycker att Atletico är något sämre. Under första mötet för en vecka sedan så hade Real Madrid helt klart bekymmer ska sägas. Men spelare som Khedira och Arbeloa var bedrövligt dåliga och dessutom så vilades Ronaldo från start i den matchen.

Någon Arbeloa blir det inte idag då han går skadad, samtidigt som Carvajal är tillbaka från avstängning, vilket stärker upp laget. Vidare så stryker vi Modric som gått skadad en längre period nu.

realmadrid_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid har helt klart gjort det bra hittills med tanke på vilka spelare som man tappade inför säsongen. En tredjeplats i ligan just nu och dessutom är man kvar i både Champions League och Copa del Rey, vilket får anses som godkänt. Men jag tycker fortfarande att laget är sämre än förra säsongen och det kommer märkas av framöver tror jag. Jag tycker man är extra sårbara på ytterbackaspositionerna där Siqueira inte alls levt upp till förväntningarna och Juanfran inte varit lika vass som under fjolårssäsongen. Atletico såg dessutom väldigt bleka ut i förra ligamatchen mot Barcelona (1-3) där man blev duktigt utspelade. Nu gjorde Barcelona sin bästa match för säsongen, men jag tycker ändå att Atletico bidrog till den insatsen.

Hos gästerna stryker vi idag Ansaldi som går skadad, vilket inte är något avbräck. Men vi sätter frågetecken för både Mandzukic samt Siqueira som mycket väl finns med i planerna för en startplats. Vänsterbacken är ett enda stort frågetecken just nu och det behöver man inte mot ett lag som Real Madrid. Får Jesus Gamez förtroende i afton så tror jag han kommer få stora problem mot Bale.


Atletico lär ägna sig åt försvarsspelet idag då man har 2-0 att gå på och inte alls behöver anfalla i första taget. Jag tror Real Madrid kommer storma framåt längs kanterna och väl där kan man straffa Atleti ordentligt. Mina slantar går på hemmalaget och eftersom man måste vinna med minst två bollar spelar jag -1. Medelinsats som gäller och pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst för marängerna.

Vi testar även två kortspel i matchen:

Jesus Gamez får ett gult kort – 2.00 @ betsson - 1.5/10 units

Juanfran får ett gult/rött kort – 2.3o @ unibet - 1,5/10 units

Om en spelare inte kommer till start så återbetalas insatsen.

/e@sy