Vi beger oss till Santiago Bernabeu för den sena matchen i dagens La Liga, där Athletic från Bilbao gästar Real Madrid. Gästerna från Baskien har fått en mardrömsstart på årets säsong och inte mycket talar för att man åker hem med poäng idag heller. Går på ett målspel för hemmalaget här som visat en ruskig offensiv.

  • Match: Real Madrid – Athletic Bilbao
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Madrid har nu växlat upp ordentligt efter en något tveksam inledning på säsongen. Man kommer in till den här matchen med tre raka ligasegrar där målen verkligen sprutats in. Både Deportivo (8-2) och Elche (5-1) mosades ordentligt, innan man i förra omgången besegrade Villarreal på bortagräs med 2-0. Man har alltså gjort 15 mål på de tre senaste matcherna, vilket kanske inte är allt för överraskande med tanke på det spelarmaterial man har. Ronaldo har levererat 10 mål redan nu och sedan har vi även Bale som öppnat starkt med fyra mål hittills. Nu är man tillbaka på Santiago Bernabeu efter en CL mot Ludogorets tidigare i veckan, en match som man vann utan att imponera med 2-1. Men Athletic har även dom varit ute i CL, så inte ens den fördelen får baskerna. Marängerna pumpar oftast på i 90 min och med så många stjärnspelare i offensiven så lär man knappast sluta anfalla när man leder med ett par bollar.
Inga större avbräck hos hemmalaget som saknar Jese, Khedira och Coentrao i dagens match.

realmadrid_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao var förra årets stora utropstecken då man slutade på en fjärdeplats i ligan. Men inledningen på den här säsongen har varit mindre bra och laget placerar sig just nu på en nedflyttningsplats med endast fyra inspelade poäng. Laget har sett lite tröttkört ut på slutet och det är mycket möjligt att kombinationen med europaspel sliter onödigt hårt på nyckelspelare i laget. Det är faktiskt väldigt sällan som Valverde roterar i elvan, och då får man betala priset förr eller senare. Laporte, Gurpegi, Muniain och Aduriz har spelat riktigt mycket så här långt och det är även fyra spelare som dragits med en del skador redan. Laporte måste vara ordentligt bra om Athletic ska ha någon som helst chans idag, och det tror jag inte han kommer vara. Han har haft lite skadebekymmer och med 90 min CL i benen så tror jag inte han är på topp idag. Dessutom så saknar baskerna Aduriz i anfallet, vilket kommer innebära att man blir ännu mer pressade om man inte får fast bollen.
Förutom Aduriz så sätter vi även frågetecken för Munain, vilket hade varit ett ännu större avbräck. Men han finns med i truppen och kommer testas sent.


Jag tror Real Madrid kör över Athletic idag faktiskt. Visst har inte marängerna visat upp något större försvarsspel i sina matcher så här långt, men offensiven ser otroligt stark ut. På ett tröttkört Athletic tror jag därför att vi får se minst tre hemmamål idag.

Testar även 1,5/10 units på Real Madrid över 3,5 mål – 2,80 @ unibet

/e@sy