Lunchmatch i Spanien som vi idag hämtar från Santiago Bernabeu där Real Madrid gästas av Athletic från Bilbao. Det brukar bli målglada matcher när dessa två lag drabbar samman i den spanska huvudstaden, och jag tror inte på något annat idag.

  • Match: Real Madrid – Athletic Bilbao
  • Spel: över 3,5 mål i matchen
  • Odds: 1,77 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Real Madrid har inlett serien på ett förväntat sätt med två segrar på lika många matcher, nu har man inte imponerat överdrivet mycket men det är såklart en styrka att kunna vinna trots detta. Man har faktiskt bara gjort tre mål framåt på sina två matcher men det har inte saknats chanser för att smälla dit ytterligare mål då man hade 20 avslut mot mål både mot Real Betis och Granada. Lagets stjärna Ronaldo har sett lite ljummen ut i inledningen av serien och får man bara igång honom kommer det givetvis stänkas in ett och annat mål. Defensivt tycker jag inte heller Real Madrid imponerat särskilt mycket även fast man bara släppt till ett mål så här långt. Man var illa ute mot Real Betis när man stormade framåt och det finns risk för att dagens match blir lik den när man nu är på hemmagräs igen.

Hemmalaget får idag klara sig utan skadade Jesus Fernandez, Varane, Xabi Alonso och Denis Cheryshev. Även Kaka och Coentrao lämnas utanför truppen.

Realmadridronaldo

Dags för första ligamålet idag?

Athletic Bilbao har precis som dagens motståndare inlett på bästa vis med två segrar, först mot Valladolid (2-1) och nu senast mot Osasuna (2-0). Inget svettigare motstånd alltså och idag kommer man verkligen få bekänna färg. Offensivt är det inget snack om att Athletic kan skapa chanser mot vilket lag som helst i den här serien, för man har otroligt bra spelare framåt. Men defensivt är jag inte lika övertygad och framförallt inte på mittbackspositionen där man idag troligtvis spelar med San Jose och Gurpegi. Dessa två herrar är väldigt osnabba utav sig och där tror jag marängerna kan glida igenom flertalet gånger.

Baskerna får idag klara sig utan mittback Ekiza som går skadad, i övrigt inga problem.


Kikar vi på lite historik när dessa två lag mötts på Santiago Bernabeu så är det väldigt målrika matcher man spelat på slutet, de fem senaste resultaten är nämligen 3-2, 5-1, 5-1, 4-1 och 5-1. Vi ser även att Athletic gjort mål i alla matcher och båda lagen gör mål känns ju även det som ett tänkbart spel. Men Real Madrid kan mycket väl lösa den här linan på egen hand så mitt spel blir istället över 3,5 mål, detta med en insats strax över medel.

/e@sy