Match på Santiago Bernabeu i afton där Real Madrid ska haka på Barcelona i toppen av tabellen genom att besegra Almeria. Hemmalaget kommer vinna den här matchen och jag tror man leder med ett par bollar redan i halvtid.

  • Match: Real Madrid – Almeria 
  • Spel: Real Madrid -1,5 (1:a halvlek asian handicap)
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid är fem poäng bakom Barcelona just nu och siktar givetvis på att krympa det avståndet till två poäng efter kvällens match. Förra omgången fick marängerna sig hårt motstånd när man gästade Celta Vigo på bortagräs. Real vann matchen med 4-2 till slut men det var ett Celta Vigo som skapade tryck på Real Madrid. Skönt med tre pinnar där och nu vänder man hemåt mot en betydligt enklare uppgift när Almeria gästar. Real Madrid har bortamatch mot Sevilla till helgen och vill givetvis avgöra den här matchen så fort som möjligt för att spara på krafterna en smula. Jag tror Ancelotti sätter ut sin bästa elva för stunden för att gå på knock redan i första halvlek, precis som Barcelona gjorde mot Getafe igår. Vi kan jämföra den här matchen lite med den som Real spelade hemma mot Eibar nyligen, där det kunde stått 7-0 efter första halvlek. Det blir en liknande startelva idag.

Benzema, Bale och Modric går fortfarande skadade och finns inte med i dagens match. Vi stryker även Carvajal och Ramos som är avstängda. Värt att notera är att norrmannen Martin Ødegaard finns med i matchtruppen och säkerligen får speltid i slutskedet av matchen. Mycket intressant spelare!

realmadrid_200x200almeria

Almeria slåss för ett nytt kontrakt i La Liga och placerar sig just nu precis ovanför nedflyttningsstrecket med två poäng till godo på Deportivo under strecket. Givetvis är laget sugna på poäng men samtidigt så är man inte dumma i skallen och tror på särskilt stora chanser här. Det är knappast någon slump att både Thievy och Wellington Silva tog sina femte gula kort i slutskedet mot Eibar (2-0) senast, vilket innebär att man är avstängda i dagens match. Hade Almeria haft dessa två herrar så hade man på något sätt kunnat överraska marängerna, för både Thievy och Silva kan hålla i boll så man får flytta upp laget. Men nu, med Hemed framåt i planen, ser jag inte ens hur man ska kunna nosa sig till en målchans. Almeria kommer bli tillbakapressade från minut ett och det känns lite som att detta är över innan det ens börjat.

Förutom Thievy och Silva stryker vi även den skadade trion Soriano, Míchel och Fran Vélez.


Almeria är i behov av poäng men lär knappast sälja sig särskilt dyrt i dagens match. Det kan säkerligen bli en del rotation då fokus lär vara på helgens hemmamatch mot Celta Vigo. Jag tror marängerna leder med minst två bollar i paus och testar en insats strax under medel på detta.

/e@sy