Speltips från segundan där Las Palmas reser upp till de södra delarna av Spanien för att ta sig an Real Jaén. Ena laget har två riktigt tunga avstängningar här, samtidigt som det börjar ljusna på skadefronten för det andra laget. Häng på!

  • Match: Real Jaén – Las Palmas
  • Spel: Jaén 0 (asian handicap)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Jaén är nykomlingar i segundan och är nog helt klart nöjda med en 15:e plats halvvägs in på säsongen. Men det är äckligt tajt i den spanska andraligan och varenda poäng som trillar in är livsviktig. Man är endast två poäng framför Alcorcon som ligger på en nedflyttningsplats och samtidigt bara fem pinnar bakom Zaragoza på en playoff-plats. Men vill man haka på i kampen om en topp 6 placering så måste man plocka trepoängare, något som man inte varit allt för flitiga med på senaste tiden. Man har förvisso bara en förlust på de fem senaste matcherna, men inte heller mer än en vinst. Man har haft lite problem med målskyttet men samtidigt så släpper man inte heller till särskilt mycket bakåt, man har tre raka 0-0 matcher på hemmaplan bland annat. Med de avbräck som finns hos bortalaget tror jag då att Jaén mycket väl kan hålla nollan här, Las Palmas har dessutom inte gjort ett endaste mål framåt på tre raka matcher. Sen har Jaén en mycket kapabel herre i anfallet vid namn Jona, och jag hoppas han kan avgöra detta till hemmalagets fördel.

Det börjar även ljusna för Jaén när vi pratar om skador, man har nästan samtliga spelare tillgängliga till helgens match. Endast ett litet frågetecken för Fran Machado, som utgick senast mot Girona (1-1).

jaenjona2

Las Palmas storsatsade inför den här säsongen då man värvade väldigt namnkunniga herrar i Apono, Valeron, Aranda och Masoud. Men trots en sjundeplats så tycker jag inte att laget levererat och man kan sätta ett stort frågetecken för ett par av dessa spelare tycker jag. Apono har både varit skadad samt avstängd en del matcher den här säsongen och Aranda har knappt spelat på grund av skadebekymmer. Två spelare som ska bidra med mycket i offensiven och där har Las Palmas haft stora bekymmer på slutet. Man har blivit nollade i fyra av de fem senaste matcherna, och då har man ändå inte ställts mot jättetunga lag. Till den här matchen har man dessutom ytterligare problem i offensiven, då offensiva mittfältarna Nauzet (4 mål) och Masoud (2 mål) är avstängda efter rött kort i förra ligaomgången. I mina ögon två av de bästa spelarna i Las Palmas och dessa herrar har en given startplats alla dagar i veckan.

Förutom två avstängningar har man även ett par långtidsskadade spelare på frånvarolistan.


Det känns verkligen som detta blir tajt match mellan två lag som varken gjort eller släppt in särskilt många mål på slutet. Men Jaén är i större poängbehov och med de avbräck som gästerna har så tycker jag hemmalaget ska ha goda chanser till poäng. Jag tror hemmaplan fäller avgörande här och tror Jaén grejar en 1-0 vinst tack vare Jona. Insatsen tillbaka vid oavgjort!

/e@sy