Gårdagens spel i Copa del Rey satt fint och vi testar lyckan även idag. Tycker mig ha hittat ett fint spel i Jaén – Atletico där ena laget inte alls verkar gå in för cupen. Läs mer!

  • Match: Jaén – Atlético
  • Spel: 1x (dubbelchans)
  • Odds: 3,00 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Jaén har jag inte direkt koll på utan jag baserar det här spelet främst på bortalagets trupp som man reser till Andalusien med. Hur som helst så huserar Jaén i segunda B vilket är tredjeligan i Spanien, där ligger man för tillfället på en andraplats i grupp 4. Formen är god och man har ett kryss och en vinst på de två senaste ligamatcherna. Dessutom lirade man en träningsmatch mot Real Betis under landslagsupphållet som man vann med 1-0 på hemmagräset. Träningsmatcher ska man givetvis inte dra stora växlar på men kvällens match verkar vara mer eller mindre en träningsmatch Atlético om man ser till truppen som man reser med. Kikar vi lite historik så hittar vi även två möten mellan dessa två lag 2000 och 2002 när lagen spelade i segundan, båda dessa matcher vann Jaén med 1-0 på hemmagräset. Tränare Manuel Herrero deklarerar att han har en fullt frisk trupp som är redo att ta sig an uppgiften.

Atlético verkar som sagt inte ta för allvarligt på den här matchen då man väljer att lämna i princip alla nyckelspelare hemma i huvudstaden. Med på resan finns INTE Falcao, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Tiago, Arda och Emre. Falcao behöver ingen större presentation och alla vet att utan honom öser inte Atlético in mål direkt. Vidare så ser vi att man lämner hela den ordinarie backlinjen hemma, något som verkligen gör att jag tror hemmalaget kan störa här. Backlinjen med Luis, Godin, Miranda och Juanfran har varit väldigt intakt i år och någon annan försvarare har inte ens varit i närheten av att slagit sig in där. Nu ska fyra helt nya spelare in där och givetvis kan det bli en del missförstånd i försvaret då.

Simeone verkar inte allt för intresserad av CdR.

Man ska även komma ihåg att de här cupmatcherna spelas med en retur. Så ett oavgjort resultat eller kanske en uddamålsförlust är ingen katastrof för Atlético då man kan vända på steken hemma på Vicente Calderon. Atlético åkte dessutom ur cupen förra säsongen mot ett lag av denna kaliber, efter en 2-1 förlust på bortagräs lyckades man inte vända och fick även stryk på hemmaplan av Albacete.

Det blir folkfest i Jaén ikväll då det sålts över 17.000 biljetter till den här matchen, detta i en arena som tar in 12.800 åskådare, man har alltså tvingats sätta in extraläktare eftersom trycket på biljetter varit så stort. Detta är givetvis något som stärker hemmalagets jakt på ett avancemang.


Detta är ett väldigt intressant spel tycker jag. Jag såg ett segunda B lag möta Valencia igår och man vaskade fram en hel del chanser och blåste till och med en straff, detta mot ett Valencia som hade ett väldigt bra lag på plats. Atlético åker med ett b-lag och lär nog inte sälja sig allt för dyrt ikväll.

Måste även testa 0,5/10 units på raka ettan till 8,50 hos bet365.

/e@sy