Väldigt fin lunchmatch från segundan denna söndag då Real Betis gästas av Zaragoza. Två av ligans bästa anfallsspel tycker jag bäddar för fart och fläkt på Benito Villamarin. Målkalas?

  • Match: Betis – Zaragoza
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Real Betis hade en knackig start på säsongen där laget hade svårt att anpassa sig till att man spelade i andraligan. Det var många spelare som gled runt ute på planen och trodde att allt skulle lösa sig utan hårt jobb. Men det har blivit en klart förbättring på den fronten och de grönvita toppar just nu tabellen med tre poäng till godo på tvåan Gijon. Eftersom de flesta topplagen spelade igår så har Betis chans att göra ett lite miniryck i tabellen vid seger idag. Hemma på Benito Villamarin brukar Betis kliva på framåt och jag tror inte det blir någon skillnad på det idag. Det finns ett koppel av fina anfallsspelare i Betis där firma Molina/Castro stått för 32 av lagets 51 mål framåt. Dessa två herrar är för bra för att spela i segundan, men har visat hjärta för klubben genom att stanna kvar efter degraderingen. Men defensivt håller inte Betis någon La Liga-klass även fast laget inte släppt in särskilt många mål. Det brukar vara rörigt i försvarsspelet och man kommer bli hårt testade idag mot ett offensivt skickligt Zaragoza. Fem av Betis sex senaste ligamatcher har klivit över 2,5 mål.

Hos hemmalaget stryker vi försvararen Varela (19/0) och mittfältaren Torres (18/2). Tuffa avbräck defensivt!

betis_200x200zaragoza_200x200

Zaragoza har halkat ner till en sjundeplats i och med att Ponferradina tog en trepoängare igår. Sjätteplats är det som gäller om laget vill ta sig till playoff och Zaragoza har ett tillräckligt bra lag för att nå detta. Formen är helt ok med poäng i fem raka matcher, men laget kryssar för mycket för att avancera i tabellen. Zaragoza går sällan mållösa från sina matcher och med 50 mål framåt är det bara Las Palmas (55 mål) och just Betis (51 mål) som är bättre på den biten. Det finns många klasspelare offensivt i laget där vi givetvis bör nämna Borja Baston som man lånat från Atletico Madrid. Detta är en riktigt kapabel herre som toppar segundans skytteliga tillsammans med Ruben Castro på 20 mål. Det finns väldigt bra fart i anfallet hos Zaragoza och med den kan man straffa ett offensivt hemmalag. Samtidigt har Zaragoza ett såpass uselt försvarsspel att Betis kan lösa den här linan på egen hand. 45 insläppta mål på 33 matcher är samma siffra som bottenlaget Recreativo har och det håller inte om man vill knipa en playoff-plats.

Skadeläget är mycket bra hos gästerna som endast saknar den långtidsskadade bosniern Eldin Hadzic.


Senast dessa lag drabbade samman fick vi se en mycket underhållande 2-2 match och lagen har en historia med målrika matcher. 8 av de 10 senaste matcherna lagen emellan har klivit över 2,5 mål. Jag tror på ännu ett målkalas här och testar därför en insats strax över medel på minst tre mål i matchen.

/e@sy