Returmöten i Europa League där den absolut hetaste matchen utspelar sig på Benito Villamarin. Det är ett sevilladerby mellan Betis och Sevilla där Betis lite överraskande vann bortamötet med 2-0. Det innebär att Sevilla måste satsa allt framåt för att vända på steken, något som borde öppna upp matchen rejält.

  • Match: Betis – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,78 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Betis har gått otroligt tungt i ligaspelet den här säsongen och parkerar på jumboplatsen med endast 19 inspelade poäng. Det ska till ett större mirakel om man ska klara sig kvar i högstaligan och det är givetvis en stor besvikelse för både spelare och fans. Men dessa derbyn mot Sevilla betyder otroligt mycket för fansen och det skulle nog vara ett plåster på såret att slå ut ärkerivalen i Europa League. Man fick alltså med sig en 2-0 seger från bortamötet förra veckan och det är ett resultat som man ska vara otroligt glada över. Sevilla var det klart bättre laget matchen igenom och skapade även de hetaste chanserna. Men Betis spelade kontringsfotboll och när lägena väl dök upp så var kliniska i avsluten. Leo Baptistao bombade in 1-0 med skallen och sedan satte Salva Sevilla 2-0 i slutskedet av matchen då Sevilla jagade kvittering. Med 2-0 att gå på tror jag inte vi får se något extremt offensivt hemmalag i den här matchen, men jag förväntar mig däremot att gästerna stormar framåt. Det kommer dyka upp kontringslägen för Betis och med spelare som Castro, Baptistao, Cedric samt Vadillo så tycker jag inte att man ska behöva gå mållösa. Sätter de grönvita en kasse innebär det att Sevilla måste göra tre för att gå vidare.

Lite problem på vänsterbacken för Betis som saknar både Nacho, Didac Vila samt Caro. Med dessa borta slänger man förmodligen in ynglingen Varela på den positionen idag. Noll minuter spelade för Varela den här säsongen och frågan är om han pallar trycket i ett derby? I övrigt så stryker vi även Chuli, Nosa och Verdu som varit borta en period.

betissevilla

Det blir nog inget kramkalas under dagens match!

Sevilla har imponerat i ligaspelet på slutet och har fyra raka segrar i ryggen. De två senaste matcherna mot Almeria (3-1) och Valladolid (4-1) har man visat prov på sin giftiga offensiv och man är nog övertygade om att man kan vända på det här dubbelmötet. Rakitic fortsätter spela drömfotboll och när både Gameiro samt Bacca hittat lite skärpa i avsluten så får Betis tröga backlinje se upp. Man har även Marko Marin tillbaka från skada och prestationen mot Valladolid senast var enorm från den lilla trollgubben. Han ordnade först straffen som blev 1-0 och sedan spelade han även fram Gameiro till 2-0. Marin är en otrolig spelare i sina ljusa stunder och får han bara hålla sig skadefri så kommer han göra stor nytta för Sevilla. Men kikar vi på det defensiva hos Sevilla så tror jag att man kommer få problem idag då man måste kliva på framåt. Fazio samt Pareja väntas bilda mittbackspar och jag skulle vilja påstå att båda dessa herrar har problem när man ställs mot snabba anfallare.

Hos gästerna stryker vi avstängda Iborra samt den skadade trion Carrico, Cheryshev och Cristoforo.


Hade det varit bortaplan för Betis så hade man förmodligen parkerat bussen och inte rört sig en meter mer än man behövt. Men detta kommer knappast ske på Benito Villamarin, och framförallt inte mot fiende nummer ett. Detta kommer öppna upp den här matchen rejält och jag tror vi får se chanserna hagla åt bägge håll. Har man bara lite skärpa i avsluten så tror jag att vi går över 2,5 mål och det här spelet får sig en tyngre insats.

/e@sy