La Liga bjuder på stekhett derby i Sevilla till kvällen då Betis – Sevilla drabbar samman på Benito Villamarin. Det brukar smälla ordentligt mellan dessa två lag och det finns ingen anledning att tro annat idag. Kortspelet känns givet!

  • Match: Betis – Sevilla
  • Spel: över 8 kort (asian)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Börjar vi med att kika till lagens kortflöde hittills denna säsong hittar vi Betis på 52 kort, vilket blir ett ganska högt snitt på 3,5 kort per match. Lite oväntat är det mittfältaren Ceballos som toppar listan på flest gula kort med sex till antalet, då han är mer av en finlirare än en tuffing. Men han filmar och snackar en hel del, vilket är en krydda som kan få det här derbyt att explodera. Vidare så hittar vi mittfältsgiganten Alfred N’Diaye på fyra gula kort, vilket inte är lika oväntat. Bollar vi över till Sevilla så har laget samlat på sig 44 kort under säsongen, vilket blir ett snitt på nästan exakt tre kort per match. Som väntat är det Iborra och Krychowiak som toppar den interna kortlistan hos Sevilla, två herrar som definitivt ligger i farozonen ikväll.

Tidigare derbyn mellan dessa två lag har urartat fullständigt och det blir nog extra laddat idag med tanke på att det var två säsonger sedan man spelade mot varandra, då Betis höll till i Segundan under fjolårssäsongen. Folk har verkligen längtat efter dem här matcherna och vi kan nog förvänta oss ett jäkla liv från läktarhåll idag. Ganska lugnt med korten när de två möttes i Europa League, men där har vi inte en spansk domare som håller show, det har vi idag. Kikar vi fem derbyt tillbaka, i ligaspelet, så ligger vi på ett snitt på 9 kort per match. Dessutom har ett rött kort vevats ut i samtliga dessa fem matcher, och vi är nu uppe i sju raka ligamatcher mellan dessa lag där det röda kortet visats.

betis_180x180Sevilla_200x200

Den som har fått äran att döma den här matchen är Clos Gomez, som är en av ligans mest rutinerade herrar. Men rutin betyder inte nödvändigtvis att man är bra, vilket jag anser är fallet hos Gomez. Han snittar 6,5 kort per match hemma i Spanien den här säsongen och det tycker jag är ett väldigt högt snitt om vi ser till de matcherna han dömt. Det kommer smälla betydligt mer idag. Senast han besökte Benito Villamarin lyckades han kasta ut 12 gula samt 1 rött kort, vilket han säkerligen kan matcha idag.

Insats strax över medel åker in på över 8 kort i matchen!

/e@sy