Vi står inför en häftig lunchmatch i Spanien denna vecka då det vankas hett derby på Benito Villamarin. Real Betis är redan så gott som klara för spel i segundan nästa säsong och man kommer gå på full offensiv här för att vinna. Som vanligt när dessa lag möts så tror jag på en chansrik tillställning och testar därför ett överspel i matchen.

  • Match: Betis – Sevilla
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,79 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Real Betis har tio poäng upp till Valladolid på säker mark och med endast sex omgångar kvar av säsongen så ska det väldigt mycket till för att laget ska spela i la liga nästa säsong. Men det finns fortfarande en teoretisk möjlighet för det och laget kommer givetvis gå stenhårt för en trepoängare i detta möte. Extra hårt kommer man gå för det när motståndaren heter Sevilla, för en vinst här kan faktiskt rädda en smula av den bedrövliga säsong man haft, i alla fall för lagets trogna supporters. Offensivt så har man även kraft nog att sätta Sevilla på plats, det har man visat på slutet med mål i tre raka matcher, där man bland annat nätade på Camp Nou i förlustmatchen mot Barcelona (1-3). Innan den matchen skapade man en hel del på Malaga (1-2) och man har även satt tre mål på ett mycket defensivt skickligt Levante (3-1) på bortagräs. Men defensiven håller inte samma nivå och jag är väldigt rädd för att man kommer gå bort sig ordentligt här i jakten på en seger. Sevilla har visat hela säsongen att man är ett väldigt skickligt lag offensivt och med vindsnabba herrar på topp så kommer hemmalagets backlinje få problem.

Hemmalaget får tillbaka Nosa samt Verdu till dagens match, men man har fortfarande en hel del skador i truppen. Torres, Matilla, Vila, Perquis, Caro, Chuli, Perez, Sevilla samt Lolo Reyes tvingas alla avstå derbyt. Värst drabbat är helt klart defensiven!

derbisevillano

Sevilla hade en knackig inledning på den här säsongen, något som inte var särskilt konstigt då man hade stor omsättning på spelare. Men ju längre in på säsongen vi kommit så har man fått spelet att stämma och laget har verkligen kalasform för dagen. Man avancerade till semifinal i Europa League tidigare i veckan då man krossade Porto på hemmagräs med hela 4-1, efter en mycket imponerande prestation. Som vanligt är det herrar Bacca, Rakitic och Gameiro som står för det mesta offensivt och man har även ett par spelare i Marin samt Vitolo som håller väldigt hög klass i anfallsspelet. Man snittar nästan två mål framåt per match den här säsongen och det är endast de tre topplagen som gjort fler mål så här långt. Men defensiven är inte lika imponerande hos Sevilla och kikar vi på de tio senaste matcherna så har man faktiskt bara lyckats hålla nollan intakt en gång. Då ska det ändå sägas att Beto oftast håller en bra nivå i målburen och flertalet gånger räddat Sevilla från baklängesmål.

Hos gästerna stryker vi Cristóforo och Cheryshev som fortfarande går skadade. Emery väljer även att lämna Marko Marin utanför truppen av tekniska skäl.


Jag är övertygad om att det kommer slå gnistor om den här matchen då det är två lag som är i stort behov av en trepoängare. Dessutom är det spaniens hetaste derby och det häller ännu mer bensin på brasan. Sevilla får ses som favoriter då man har väldigt bra form och jagar den åtråvärda fjärdeplatsen, men jag är övertygad om att Betis kommer bjuda upp ordentligt. Över 2,5 mål i matchen känns väldigt tryggt och det får sig en högre insats!

/e@sy