Spaniens hetaste derby kickar igång på fredagskvällen och detta är en match som man absolut inte vill missa en sekund av. Real Betis har revansch att utkräva från senaste derbyt där man blev förnedrade med 5-1 i baken. Det kommer smälla här!

  • Match: Real Betis – Sevilla
  • Spel: Rött kort i matchen
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis åkte alltså på en dundersmäll i senaste derbyt där man fick stryk med hela 5-1 på Ramon Sanchez Pizjuan, något som inte gör att man är mindre taggade inför den här matchen. Derbyt betyder så otroligt mycket och att få stryk i bägge dessa under säsongen hade varit en mindre katastrof för fansen till Betis. Hemmalaget har inte så många spelare som spelar särskilt fult faktiskt men nu när det är derby så kommer det smälla åt alla håll och med en fanatisk hemmapublik i ryggen så kommer det bli mer hjärta än hjärna i närkamperna. Det kommer nog framförallt blixtra till på innermittfältet där Beñat och Cañas möts av Kondogbia och Gary Medel.

Hemmalaget ser ut att få klara sig utan Mario som klev av senast mot Granada. Man har även haft frågetecken för Pabón och Nacho men dessa två verkar nu vara i speldugligt skick.

Sevilla hade en riktigt tuff match mot Athletic Bilbao i måndags, precis en sådan match där Sevilla visar upp sina opolerade sidor. Det blev väldigt grinigt på planen och i slutändan hade den annars så snälle Mateu Lahoz dragit fram det gula kortet 11 gånger samt 2 röda kort. Det finns otroligt många spelare i det här laget som inte kan hålla sig när det hettar till och det är verkligen upplagt för ett rött kort till bortalaget tycker jag. Gary Medel var otroligt lugn mot Athletic senast men nu när det stundar 90 min derby så finns det stor risk att det brinner till i skallen hos herr ”pitbull”. Vidare så har vi förmodligen ett mittbackspar i Fazio/Botia som känns som den största säkerhetsrisken hos bortalaget. Två herrar som inte direkt är några sprintstjärnor och jag tror man kommer få stora bekymmer med snabba Molina och Castro.

Navarro missar det här derbyt då han ådrog sig ett rött kort i senaste matchen. Saknas sedan tidigare gör även Campaña och Trochowski.

Jag är inte avundsjuk på Carlos del Cerro Grande som håller i pipan den här matchen då han kommer ställas inför en mängd tuffa beslut, detta är även en av domarkårens yngsta domare och han debuterade i primera division så sent som förra säsongen. Han har förvisso dömt valenciaderbyt redan men detta är något som är ännu lite mer kryddat. 10 gula kort piskade han ut mellan Levante – Valencia och hittar han samma antal här så kommer vi förmodligen även få se ett rött kort.


Kikar vi sex derbyn tillbaka så har det röda kortet åkt upp lika många gånger där Sevilla dragit rött vid fyra tillfällen. Det är även bortalaget som får mitt tips den här gången men samtidigt så kommer inte Betis vika en tum heller. Ett rött kort i matchen känns självklart och det spelas med en insats strax under medel.

Blir även en hel del kortspel i matchen på enskilda spelare:

Beñat blir varnad – 1,95 @ unibet – 1/10 units

Cañas blir varnad – 2,30 @ unibet - 1/10 units

Botía blir varnad – 1,95 @ unibet - 1/10 units

Fazio blir varnad – 2.50 @ unibet - 1/10 units

Medel blir varnad – 1,95 @ unibet - 1/10 units

Fazio får rött kort – 18,00 @ unibet – 0,25/10 units

Botía får rött kort – 16,00 @ unibet – 0,25/10 units

/e@sy