Vi tar oss till Sevilla under lördagen för att bevittna Betis – Sabadell på Benito Villamarin. Det blåser medvind hos de grönvita för dagen och jag känner att laget borde sätta dit ett par strutar på dagens motståndare.

  • Match: Betis – Sabadell
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,77 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Real Betis åkte ur La Liga förra säsongen och hade ingen pangstart på början av säsongen i segundan. Men laget har hittat stilen nu och med nygamla tränaren Pepe Mel vid rodret så ser man starka ut inför fortsättningen, Kalasform för dagen alltså med poäng i de fem senaste matcherna, uppdelat på fyra segrar och ett kryss. Målskyttet har äntligen börjat lossna och det verkar även som om man börjar få ordning på försvarsspelet otroligt nog. Det finns så mycket offensiv kvalité hos det här laget och jag tycker det är lite överraskande att man inte gjort fler mål framåt så här långt. Nu har man spetsat till truppen ytterligare med Portillo (lån från Malaga) och det är en herre som gott och väl håller i La Liga, även fast han har haft svårt med diverse bitar i Malaga.

Hos hemmalaget stryker vi Kadir samt N’Diaye som är på uppdrag med respektive landslag. Vi sätter även ett frågetecken för ytterback Piccini som dragits med en del problem på slutet.

betis_200x200Sabadell_200x200

Sabadell har inte fått det att stämma den här säsongen då laget placerar sig under nedflyttningsstrecket på 20 inspelade poäng. Nu kan det se ut som om formen är på väg då laget plockat poäng i tre raka matcher, men jag är inte beredd att hålla med. 1-0 på hemmaplan mot formsvaga Recreativo imponerar inte och inte heller 0-0 på bortagräs mot ett vingklippt Osasuna imponerar. När man ställts mot lite tuffare gäng, som mot Sporting Gijon (2-2) näst senast, så har man även släppt in en del mål. Sabadell är även ett av seriens sämsta bortalag med raden 1-2-7. På de fem senaste bortamatcherna så har laget skrapat ihop en ynka poäng.

Hos gästerna stryker vi idag Gato, Hervás, Crespí, Longás samt den gamla räven Tamudo.


Betis har som sagt hittat formen på slutet och på Benito Villamarin har man oftast bra uppbackning från de egna fansen. Tidigare på säsongen var det krampaktigt inför förväntansfulla fans, men det har sett betydligt bättre ut på slutet. Jag tror man löser minst två mål på ett bortasvagt Sabadell och spelet får sig en insats strax över medel.

/e@sy