Jag blickar redan nu mot helgens ligaomgång i Spanien där jag tycker mig hittat ett riktigt bra spel. Det är jumbon Real Betis som tar emot Real Sociedad hemma på Benito Villamarin. Betis är så gott som klara för spel i segundan nästa säsong och därför tror jag extra mycket på det här spelet. Häng på!

  • Match: Betis – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis har inte haft någon rolig säsong och är så gott som klara för spel i den spanska andraligan nästkommande säsong. Väldigt oväntat tycker jag då laget helt klart är för bra för att halka ur. Men man har inte fått spelet att stämma och efter den dåliga starten på ligan så spred det sig nog lite stress i laget. Nu ska det sägas att man inte är helt ute ännu, men man har 10 poäng upp till Valladolid med 12 poäng kvar att spela om. Man har med andra ord gett upp det här och jag tycker även det syntes i senaste ligamatchen mot Rayo (1-3). Det är väldigt offensivt tänk och hade bara Rayo haft lite bättre skärpa i avgörande lägen så hade man gjort ett par strutar till. Det var väldigt ofta backlinjen hos Betis lämnades ensamma och det kommer inte hålla i den här matchen. Man har dessutom enorma skadebekymmer i laget och framförallt då i de defensiva leden. Paulao fick hoppa in och spela mittback senast efter en tids frånvaro, och han tackade för förtroendet genom att verkligen bjuda på två mål. Efter detta bytte han ut sig själv och betisfansen är verkligen inte glada på brassen efter den matchen. Väldigt tveksamt om han kommer spela i helgen och då finns det inte så många fler alternativ kvar. Framåt är man dock helt ok och man skapade även en hel del chanser på Rayo senast. Men Ruben Castro och övriga i anfallet är väldigt ineffektiva den här säsongen. Lossnar det nu när man spelar utan press?

Hemmalaget har ett långt koppel av skador i truppen och främst då alltså på defensiva spelare. Offensivt har man inga större bekymmer inför helgens match. Juan Carlos kommer tillbaka från avstängning.

Real Sociedad har haft en hyfsad säsong hittills, där man kanske pendlat mellan prestationerna lite väl mycket för att vara helt nöjda. Men man ligger på en sjätteplats och det innebär att man spelar ute i europa även nästa säsong om man lyckas behålla den positionen. Det ska även väldigt mycket till för att man ska bli av med den, för avståndet ner till Valencia är hela nio poäng med fyra omgångar kvar att spela. Eftersom man vunnit bägge sina matcher mot Valencia den här säsongen så betyder det alltså att man är helt säkra bara man plockar en trepoängare till. Den vinsten kan mycket väl komma här, då jag tror det kan bli en väldigt gynnsam matchbild för gästerna. Som jag skrev så släppte Betis till otroligt många kontringslägen mot Rayo, utan att direkt bli straffade på dessa. Det finns få lag som är så kontringsskickliga som Sociedad i den spanska ligan, så jag tror hemmalaget kan få det väldigt jobbigt här. Samtidigt så litar jag inte fullt ut på försvaret hos Sociedad för att våga mig på den raka tvåan. Man har inte visat upp något större försvarsspel på slutet där man släppt in sju mål på de tre senaste matcherna. Dessutom har Sociedad varit riktigt svaga på resande fot den här säsongen, så den raka tvåan går bort för min del!

Viktiga anfallaren Griezmann är tillbaka från avstängning här. I övrigt ser man bara ut att sakna skadade Xabi Prieto inför helgens match.


Det lär bli ett otroligt öppet spel i den här matchen, då Betis förmodligen lägger allt defensivt tänk åt sidan och bara kör framåt. Det tror jag kommer rendera i att hemmalaget gör minst ett mål i matchen, men förmodligen innebär det även att gästerna gör ett par strutar. Över 2,5 mål i matchen känns som ett mycket bra spel och vi sätter en större insats här!

/e@sy