En fredagsmatch som vanligt i Spanien och idag beger vi oss till Benito Villamarin för att bevittna mötet mellan Betis och Osasuna. Hemmalaget har öst in mål på slutet, men får man hål på ett tajt spelande Osasuna idag?

  • Match: Real Betis – Osasuna
  • Spel: Real Betis
  • Odds: 1,91 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Betis är inne i en riktig målform för tillfället och har nu gjort totalt sex mål på de två senaste matcherna. Näst senast mötte man Malaga på hemmagräset där man var helt överlägsna och kunde till slut vinna med 3-0, siffror som borde varit det dubbla med tanke på alla chanser som skapades från de grönvita. Senast hade man en riktigt tuff bortamatch mot Real Sociedad som blev en riktigt svängig match där man delade på poängen efter 3-3. Man skapade en hel del chanser i den matchen men samtidigt så gav man upp defensiven lite, och det funkar inte mot lag av Sociedads kaliber. Nu möter man ett Osasuna som inte har någon giftigare offensiv och här kan man ösa på lite extra framåt. Någon som imponerat stort på slutet är Joel Campbell som gör lite som han vill ute på gräset, en mycket sevärd spelare som ofta bjuder på show.

Hemmalaget saknar idag Salva Sevilla, Rubén Pérez och Molins som går skadade, dessutom är det frågetecken för Vadillo och Juan Carlos. Ganska lång lista alltså men det är inge nyckelspelare så det oroar mig inte det minsta.

Osasuna är inte ligans charmigaste lag och här är det stor fokus på defensiven som gäller. Man spelar oftast väldigt målsnåla matcher och de fem senaste omgångar man lirat har gått under linan 2,5 mål. Laget har bra form med 3-1-1 på de fem senaste matcherna men man har också mött väldigt beskedligt motstånd i form av Celta Vigo, Mallorca, Zaragoza, Levante och Athletic Bilbao. Nu stöter man på bra mycket hårdare motstånd och jag har svårt att se Osasuna ta poäng här. Med den offensiv som Betis visat upp på slutet så tror jag garanterat man gör mål ikväll, och Osasuna gör verkligen inte mål på beställning.

Inga direkta avbräck hos bortalaget idag.


Real Betis har sett riktigt bra ut offensivt på slutet och jag är som sagt ganska säker på att man hittar målet minst en gång idag. Gör man detta har man väldigt goda chanser till tre poäng då Osasuna är bedrövliga framåt med endast 22 mål på 26 matcher denna säsong, vilket är sämst i ligan.

/e@sy