Måndagsmatch på Benito Villamarin där jumbon Real Betis gästas av Malaga. För hemmalaget är det endast tre poäng som gäller, i en smått omöjlig jakt på ett nytt kontrakt. Det borde öppna upp den här matchen och jag tror vi kan få se en del mål här.

  • Match: Betis – Malaga
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,19 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis har haft en bedrövlig säsong så här långt och även fast man vaknat till på slutet så kämpar man i hård motvind just nu. Man ligger kvar på jumboplatsen och eftersom lagen precis ovanför plockade poäng i helgen så har manJordi Figueras. Men man möter många av dessa bottenlag i slutet på säsongen, så givetvis ska man inte ge upp hoppet ännu med 24 poäng kvar att spela om. Men just den här typen av matcher måste man vinna om man ska ha chans på nytt kontrakt, på hemmaplan mot ett ganska mediokert lag. Det kommer troligtvis betyda ett väldigt offensivt hemmalag som måste framåt och jaga mål, vilket även innebär att man kommer blotta sig bakåt. Man spelade bra fotboll i förra matchen mot Levante (3-1) och man har helt klart en offensiv som kan lösa den här linan helt själva en effektiv dag. Det skapas alltid en massa chanser framåt där det stora bekymret under säsongen varit skärpan i avsluten. Men defensiven är inte bra hos Betis och dessutom har man mer än en hel backlinje på skadelistan just nu.

Nosa (mittfält), Chuli (anfall), Salva Sevilla (mittfält), Didac Vilá (back), Nacho (back), Amaya (back), Perquis (back), Caro (back) missar alla matchen på grund av skador. Vi stryker även Cedrick (anfall) som är avstängd och sätter ett frågetecken för Paulao (back) som tränat sparsamt senaste dagarna. Väldigt många avbräck defensivt med andra ord!

betis1

Malaga har inte heller haft någon kanonsäsong så här långt, vilket är ganska förståeligt då man tvingades byta ut stora delar av sitt lag inför säsongen. En 14:e plats har man just nu och man är utan tvekan inblandade i bottenstriden. Med sina 32 poäng så har man bara två poäng till godo på nästjumbon Valladolid, vilket innebär att man precis som Betis mår väldigt bra av en trepoängare i kvällens match. Man vet om att Betis har en väldigt skakig defensiv och man kommer nog ta alla chanser man får för att testa den. Jag tycker även att offensiven sett lite bättre ut hos Malaga på slutet, där man fått in lite nytt blod i Amrabat som satt lite fart på grejerna. Även Portillo har fått mer speltid på slutet och det är, precis som Amrabat, en herre som står för lite fart och finess i anfallet. Med dessa herrar bakom en Santa Cruz så har ändå Malaga ett kapabelt anfall som kan göra ett par mål här. Jag tror som sagt att det kommer ges en del kontringsmöjligheter för gästerna, mot ett vilt jagandes hemmalag.

Hos Malaga stryker vi den avstängda duon Perez och Duda, i övrigt inga större bekymmer.


Betis reser till Camp Nou nästa omgång och där har man nog redan räknat iskallt med noll poäng. Därför lär man se till att tömma allt som finns i kroppen den här matchen och vill man ha någon som helst chans på nytt kontrakt så gäller tre poäng. Jag låter det vara osagt om man fixar full pott, men en del mål tror jag att vi kommer få se. Testar därför en insats strax över medel på över 2,5 mål  i matchen.

Testar även ett kortspel i matchen som kan vara givet idag:

Jordi Figueras att få gult kort – 3,20 @ betsson- 1,5/10 units

Jordi Figueras står på fyra gula kort just nu och är alltså en ”ostskiva” från avstängning. Kikar vi då på spelprogrammet så tror jag att Betis kan känna att det är viktigare med Jordi i hemmamatchen mot Sevilla, än när man ska resa till Camp Nou nästa omgång. Så hade i alla fall jag tänkt om jag vore coach för Betis och därför testar jag en mindre insats på det här spelet till fina 3,20.