Kvällens sena match i Spanien hämtar vi från Benito Villamarin där ett formsvagt Real Betis ska ta sig an Malaga. Hemmalaget har sin skyttekung tillbaka från skada här och trots att han börjar på bänken tycker jag att det här spelet känns bra.

  • Match: Betis – Malaga
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Betis har som sagt en tveksam form just nu och kommer in till den här matchen med fem raka ligamatcher utan vinst, vi får gå tillbaka till 13:e januari för att hitta den senaste vinsten som kom hemma mot Levante med 2-0. Man har heller inte gjort mål på fyra matcher på raken nu och det har gjort att man halkat ner till en 8:e plats i tabellen. Men trots uteblivna mål så tycker jag att laget har skapat otroligt många heta lägen på slutet, särskilt i de två senaste matcherna mot Valladolid och Espanyol, man har bara saknat lite skärpa i avsluten. Lagets stora målskytt Ruben Castro (bilden) har gått skadad i dessa matcher, en Castro som nu är tillbaka och återfinns på bänken och förmodligen får speltid här. Håll även koll på Joel Campbell som varit ruskig på slutet, den killen kan bli hur bra som helst.

Hemmalaget saknar idag Rubén Pérez som är avstängd, även Salva Sevilla, Paulao, Álex Martínez och Vadillo saknas på grund av skador.

Startelva Betis:

Adrián, Ángel, Mario, Amaya, Nacho; Beñat, Cañas, J:Carlos, Campbell, Jorge Molina och Pabón.

Malaga har till skillnad från Betis en riktigt fin formkurva och kommer in här med fem förlustfria ligamatcher i ryggsäcken, det har blivit tre vinster och två oavgjorda resultat på dessa matcher. Men trots den raden är jag inte särskilt imponerad av prestationerna man stått för, man har mött väldigt beskedligt motstånd och har dessutom släppt in mål i fyra av dessa matcher. Senast höll man förvisso nollan hemma mot Athletic Bilbao men det ska man tacka målvakt Willy för som stod för ett par svettiga räddningar. Laget har matchats hårt på slutet med CL-spel i förra veckan mot Porto och därför tror jag det kan vara ett tröttkört bortalag här. Men man har en bred trupp offensivt och ett mål tror jag man fixar här.

Jesús Gámez och Eliseu missar matchen på grund av skador.

Startelva Malaga:

Willy; Sergio Sánchez, Lugano, Demichelis, Antúnez; Camacho, Toulalan, Isco, Portillo, Joaquín och Saviola.


Jag tycker inte Malagas försvar sett bra ut på slutet och därför tror jag att Betis fixar ett mål i den här matchen, man har som sagt skapat en hel del på slutet och man kan inte fortsätta bomma dessa chanser. Samtidigt har Malaga en ruggig offensiv på planen ikväll och därför tror jag även på ett bortamål. Båda lagen gör mål spelas med en insats strax över medel.

/e@sy