Kvällen bjuder på ett Andalusiskt derby när Real Betis och Malaga drabbar samman på Benito Villamarin. Inte det hetaste derbyt i Andalusien men det har varit heta känslor lagen emellan på slutet. Kortlinan känns aningen låg och vi testar spel.

  • Match: Betis – Malaga
  • Spel: över 6 kort (asian)
  • Odds: 1,725 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:05

Börjar vi med att kika till lagens kortsnitt den här säsongen så hittar vi Real Betis86 gula och 4 röda kort den här säsongen, vilket blir ett snitt på nästan exakt 3 kort per match. Blickar vi över mot Malaga så hittar vi 91 gula och 5 röda kort, vilket blir ett snitt strax över 3 kort per match. Ganska normala siffror när det gäller La Liga och dess usla domare, men vi måste tänka på att det är ett derby som gäller idag, vilket brukar innebära lite extra känslor. Kikar vi till just tidigare möten lagen emellan så har det blivit en del kort. När lagen drabbade samman på La Rosaleda tidigare under säsongen så fick vi se sju gula kort, och gången innan det viftades det ut nio gula kort.

betis_180x180malaga_200x200

Domare i dagens match är Clos Gomez, som är en rutinerad herre i La Liga med sina 43 år. Han tog det lugnt i sin senaste match mellan Villarreal – Las Palmas, som heller inte var någon särskilt het match, där det blev tre gula kort. Men innan det så hade han tre raka matcher vid pipan med minst sju gula kort. Kikar vi till de 10 senaste matcherna med Gomez så har han bara gått under den här linan vid tre tillfällen, och ikväll är det som sagt ett derby som spelas. Benito Villamarin brukar locka stor publik och givetvis ökar det även temperaturen nere på gräset. Det skiljer bara två poäng mellan lagen i tabellen och det spetsar givetvis till detta ytterligare.

Linan känns aningen låg och vi testar därför en medelinsats på det här spelet. Hos bet365 där jag spelar räknas ett rött kort som två kort i sammanhanget, och maximala antal kort per spelare är tre.

/e@sy