Torsdagskvällen bjuder på en hel del fotboll då Europa League rullar vidare med gruppspel. Real Betis satsar hårt på Europa League och här får man tillbaka två offensivt viktiga spelare. Plockar man ner Lyon?

  • Match: Real Betis – Lyon
  • Spel: Real Betis över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Real Betis inledde den här säsongen på ett knackigt sätt med två raka förluster men verkar nu kommit igång och svarade för en riktigt vass insats mot Valencia (3-1 vinst) förra helgen. Men nu är det Europa League och det är en turnering som Betis satsar fullt ut på enligt tränare Pepe Mel. Man hade inga som helst bekymmer med att ta sig vidare till gruppspelet då man besegrade tjeckiska Jablonec med sammanlagt 8-1 i sista kvalomgången, detta efter en 6-0 vinst på hemmagräset. Nu är det betydligt tuffare motstånd men jag tycker ändå att Betis ska ses med väldigt bra möjligheter här då man har en bra form just nu. Man har ett ruskigt starkt lag offensivt och till dagens match får man dessutom tillbaka Ruben Castro samt Verdú som missade helgens ligamatch mot Valencia, två spelare som knappast kommer försämra offensiven. Defensivt tycker jag inte att Betis är något topplag, men det spelar också mindre roll för det här spelet, huvudsaken är att man gör två framåt. Hemmalaget har så gott som en helt frisk trupp att tillgå, endast Juan Carlos missar matchen på grund av skada.

betiscastro

Ruben Castro är tillbaka efter skadebekymmer!

Lyon är tillbaka på spansk mark igen efter att ha blivit utslagna ur Champions League med sammanlagt 4-0 mot Real Sociedad. Nu ska man försöka ladda om till Europa League och det känns ju aningen avslaget kan jag tycka om man nyligen åkt ur en större turnering, jag får känslan av att Betis går in för detta hårdare. Starten på ligan har väl inte direkt varit bländande och man har nu bara tagit en pinne på det tre senaste ligamatcherna. Man har en tung match i benen mot Rennes sedan i söndags där man bara fick 0-0 efter att ha tryckt på ordentligt och varit det bättre laget. Tränare Rémi Garde har uttalat sig om att det kommer bli en del förändringar i startelvan då en del spelare behöver återhämta sig. Lyon har 7 matcher på 22 dagar och då tror jag man prioriterar ligaspelet framför en bortamatch i Europa League.


Det känns som sagt att Betis går in för EL lite mer om man läser uppsnacket inför matchen, Pepe Mel känns otroligt laddad inför den här uppgiften. Betis har en väldigt bra bredd i truppen och det visade man senast mot Valencia då man saknade både Ruben Castro och Joan Verdú. Nu är dessa tillbaka och en redan stark offensiv kommer bli starkare. Jag tror på två hemmamål här och insatsen blir strax över medel!

Har även sett ett väldigt intressant spel som jag måste testa med en mindre slant.

Ruben Castro över 1,5 mål – 19,00 @ betsson- 0,5/10 units

Ruben Castro är ruskigt målfarlig och med de löpstarka kanterna som Betis har så kommer han få sina målchanser idag. Tycker detta är ett riktigt bra odds och kan jämföras med bet365 som har 6,00 för samma spel. Nu är det inte säkert att Castro gör några 90 minuter men jag tycker ändå att det här spelet måste testas!

/e@sy