Ännu en dag med returmöten i den spanska cupen. Real Betis väg fram mot en eventuell final ser väldigt öppen ut och det skulle verkligen förvåna mig väldiga om man åker på en mina här. Tungt spel!

  • Match: Real Betis – Las Palmas
  • Spel: Real Betis
  • Odds: 1,50 @ betway
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Betis har en fin form om man bortser från plumpen mot Mallorca näst senast, en match som man borde vunnit sett till matchbilden och chanserna. Efter detta plockade man ner Zaragoza på bortagräs där man fick lite tursamt med sig 0-1 in i paus och sedan stod för en riktigt bra andra halva. Ikväll kommer man föra matchen och det är något som det här laget normalt sett inte tycker om, men mot ett lag från segundan så är jag inte direkt orolig över att man ska misslyckas. Tränare Pepe Mel har deklarerat klart och tydligt att man ska göra allt för att ta sig vidare här då det är det snabbaste vägen ut i Europa nu när man inte är på samma sida cupträdet som varken Real Madrid eller Barcelona. Med det sagt så kommer alltså Pepe Mel inte spara på kruten ikväll och jag är ganska övertygad om att han kommer trycka ut en väldigt slagkraftig elva på planen ikväll. Enligt en del spansk media kommer både Benat, Castro och Molina (bilden) starta ikväll, och skulle så vara fallet kommer man blåsa av Las Palmas relativt enkelt.

Alex Martinez och Cañas kommer inte till spel då man går skadade, i övrigt starkast möjliga trupp uttagen.

Las Palmas har gått bra i segundan och ligger för tillfället på en 8:e plats, med endast en pinne upp till play-off plats. Nu är det knappast ett lag för primera division men man har en del kvalité i truppen som Betis får se upp med. I första mötet mot Betis var man det klart sämre laget men skapade ändå en del chanser och fick in en 1-1 kvittering i slutskedet av matchen. Men i den matchen hade inte Betis någon vidare stark elva på planen och därför tror jag att Las Palmas kommer få det väldigt jobbigt här. Man har även haft problem med att göra mål på resande fot på slutet då man bara mäktat med en balja på de tre senaste matcherna, och för att gå vidare här så måste man göra mål. Tränare Lobera säger att man inte kommer ställa upp defensivt utan gå för det målet som man behöver, och då ligger man väldigt illa till.

Dessutom ett jobbigt avbräck i bortalaget då Nauzet Aleman är avstängd här.


Jag tycker det var klasskillnad i första mötet mellan dessa lag trots att Las Palmas kom i en del farliga anfall. Med ytterligare lite spets i laget för Betis så ska man inte ha några problem alls här. Skulle Betis få ett tidigt 1-0 mål och tvinga upp Las Palmas i planen så kommer detta rinna iväg. Väldigt bra etta i mina ögon som jag spelar tungt på!

Testar även ett par andra spel i matchen:

Hemmalaget mål i båda halvlekarna – 2,20 @ unibet – 3/10 units

Ruben Castro målskytt – 1,97 @ betsafe – 2/10 units

Jorge Molina målskytt – 2,38 @ betsafe – 2/10 units

Real Betis över 3,5 mål – 5,50 @ bet365 – 0,5/10 units

Om inte Castro eller Molina skulle starta matchen återbetalas insatsen.

/e@sy