Den andra matchen från La Liga i afton hämtar vi från Benito Villamarin där grönvita Real Betis tar emot de gula kanariefåglarna Las Palmas. Gästerna såg inte allt för pigga ut i sin senaste hemmamatch mot Sporting Gijon och saknar här sina två bästa spelare. Det lutar helt klart åt en hemmavinst i matchen.

  • Match: Real Betis – Las Palmas
  • Spel: Real Betis
  • Odds: 2,15 @ expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Betis har väl inte haft någon större lycka den här säsongen men en 14:e plats och nio poäng till godo på Sporting Gijon under strecket tror jag att man är relativt nöjda med ändå. Det har var väldigt blandade prestationer under säsongen och lite förvånande nog så är det spelet hemma på Benito Villamarin som inte alls fungerat med facit 4-6-6. Men det har sett mycket bättre ut på slutet och jag tror det handlar om att laget inte är under allt för stor press just nu utan kan spela avslappnat. På de tre senaste hemmamatcherna har man plockat två segrar och jag tycker även att förlustmatchen mot Malaga (0-1) borde varit en vinst. Laget kommer från en 1-1 match borta mot Celta Vigo förra helgen och även fast de grönvita var ordentligt tillbakapressade på slutet så gick man in för att säkra en pinne där och fokusera på defensiven. Jag tycker det finns en bra bredd i truppen och det är väldigt viktigt när matcherna nu duggar tätt.
Hos hemmalaget stryker vi idag Didier Digard och Piccini som gått skadade en längre period. Vi sätter även ett litet frågetecken för Vargas som åkte på en lättare skada mot Celta Vigo och möjligen vilar här.

betis_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas hade en urusel start på säsongen men har nu spelat upp sig och parkerar på en 11:e plats i tabellen. Formen är det heller inge större fel på då laget har tre segrar och ett kryss i ryggsäcken till kvällens match. Men jag tycker inte att det fanns någon större energi i spelet mot Sporting Gijon (1-1) senast och när det nu vankas match bara några dagar senare så är det ett stort frågetecken för orken. Dessutom så saknar man både Jonathan Viera och Roque Mesa idag, vilket jag anser är lagets två absolut bästa spelare. Viera ligger bakom det mesta framåt med sin bollskicklighet och Mesa är en riktig general på mittfältet som blommat ut ordentligt den här säsongen. Gomez går troligtvis in och ersätter Mesa på mittfältet och det är ett klart sämre alternativ.
Förutom Viera och Mesa stryker vi även Wakaso och Castellano som båda går skadade.


Las Palmas har som sagt plockat en hel del poäng på slutet, men jag tycker inte det såg bra ut mot Sporting senast och man är klart sämre på bortaplan även fast det droppat in en del segrar där på slutet. Utan Viera och Mesa är man kraftigt försvagade och därför åker slantarna in på ett Betis som visat bättre takter på hemmaplan mot slutet.

/e@sy