Real Betis är det andra spanska laget som ska ut och kvala till Europa League ikväll och för motståndet står tjeckiska Jablonec. Betis har 2-1 att gå på från första mötet och man vill givetvis undvika överraskningar här.

  • Match: Real Betis – Jablonec
  • Spel: Hemmalaget gör mål i båda halvlekarna
  • Odds: 1,94 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Betis gjorde vad som förväntades av laget i det första mötet då man kunde vända hemåt med en 2-1 seger efter ett sent mål av nyförvärvet Cedric. Det innebär att man nog känner sig väldigt säkra på avancemang här eftersom tjeckerna måste göra minst två mål på Benito Villamarin för att slå ut Betis. Men det är inget som kommer inträffa och jag tror att hemmalaget gärna sätter en kasse så fort som möjligt för att döda det här mötet och börja fokusera på helgens viktiga ligamatch mot Espanyol. Man har tagit ut en stark trupp inför den här matchen och det ska nämnas att förra årets skyttekung Ruben Castro finns med i denna trupp. Castro som haft lite skadebekymmer av säsongsinledningen spelade 20 minuter senast mot Celta Vigo och gjorde mål direkt. Han behöver komma in i matchtempo och jag tror att han kommer få speltid i dagens match.

Betis trupp till dagens match: Sara, Andersen, Nacho, Jordi, Xavi Torres, Paulao, Salva Sevilla, Cedrick, Braian, Matilla, Amaya, Verdú, Chica, Nono, Carlos García, Chuli, Juanfran, Molina och Rubén Castro.

betiscastro

Ger man Ruben Castro speltid idag?

Jablonec håller alltså till i tjeckiska ligan där man inlett på ett fullt godkänt sätt med 3-2-1 på sina sex inledande matcher, men det ska sägas att man mött väldigt beskedligt motstånd i ligastarten.  I Europa League har man slagit ut norska Strömsgodset på vägen hit med sammanlagt 5-2 och jag tycker ändå att man stod upp hyfsat mot Betis i första mötet. Men det var på hemmagräset och nu måste man alltså åka till Spanien och göra minst två för att avancera, detta samtidigt som man måste hålla nollan. Det kommer givetvis bli väldigt svårt då jag inte kan se hur Betis ska gå mållösa från kvällens drabbning med de offensiva spelare man har i laget. Gör Betis 1-0 i första halvlek så kan detta rinna iväg då tjeckerna kommer jaga än mer desperat efter mål.

Inga avbräck har rapporterats hos bortalaget som beräknas starta med samma elva som i första mötet.


Betis har inlett ligaspelet med två raka förluster och jag tror därför att man gärna sätter en spik i den här kistan så tidigt som möjligt så man kan vila en del spelare. Därför tror jag på ett mål i första halvlek och sedan sätter man minst ett i andra när tjeckerna måste gå framåt.

Spelar även Cedrick som målskytt till 3,35 @ betsson- 1/10 units.

Det är ett för högt odds på en kille som tar sig till så många chanser per match, hoppas bara på att han tränat avslut under veckan.

/e@sy