Vi har en fredagsmatch i la liga och den utspelar sig idag på Benito Villamarin där Betis gästas av Granada. Hemmalaget har en ruskig form och borde väl ses med bra chans här?

  • Match: Betis – Granada
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Betis har inlett ruskigt starkt och segern i måndags mot Getafe (2-4) innebär att laget ligger på en fjärdeplats i ligan just nu. Tar man ännu en seger här så innebär det att man kliver förbi Real Madrid och tar tredjeplatsen med en match mer spelad. Jag har sett en hel del av Betis denna säsong och jag är väldigt imponerad av hur laget spelar. Man har en väldigt stark försvarslinje och vänder sedan på en femöring med sina sylvassa kontringar. Nu kanske man är som bäst på bortagräs då det här spelet passar sig lite bättre, men man har även visat fin form hemma på Benito Villamarin på slutet. Senast det begav sig här tog man en rättvis seger mot Valencia (1-0) och gången innan det avfärdade man Sociedad (2-0). Med den uppsättning anfallsspelare man har i laget tycker jag det finns goda möjligheter till minst två mål ikväll.

Hemmalaget får tillbaka Mario och har sedan en hyfsat kry trupp. Små frågetecken för Salva Sevilla, Juan Carlos och Alex Martinez, men samtliga uppges nu vara redo för spel ikväll.

Iriney som numer spelar för Granada.

Granada är nästjumbo och kommer till det här mötet med tre raka ligaförluster i baken, där man släppt in minst två mål i samtliga matcher. Bortaspelet har varit bedrövligt hittills och man har en vinst samt fyra förluster på sina fem försök på resande fot. Kikar vi på motståndet man mött på slutet är det heller inget av det blodigare slaget. Tar man inte poäng mot Zaragoza eller Athletic Bilbao på hemmagräs så är jag väldigt tveksam till att man ska hitta någon poäng på bortagräs mot ett starkt lag som Betis. Kikar vi på Granadas trupp så är jag inte heller särskilt förvånad över att man ligger just nästjumbo, för det är inte direkt någon stjärnglans över laget som man satt ihop. Man värvade Iriney som kom från just Betis och det får väl ses som en av Granadas ”tyngsta” värvningar, en medelmåtta som främst samlar på sig en massa kort.

I bortalaget stryker vi idag Mainz, Fran Rico, Yebda och Jaime Romero, dessutom är det ett frågetecken för vänsterback Siqueira.


Med den form som Betis har just nu ska inte Granada ha någonting att hämta här. Jag tror att hemmalaget vinner här så det funkar lika bra att plocka den raka ettan till 1,80 om man vill det. Jag tror bara inte man vinner med 1-0 och går därför för det lite högre oddset på över 1,5 mål för hemmalaget.

Ett självklart sidospel är att Iriney blir varnad i matchen, men tyvärr har jag inte funnit detta spel hos något bolag ännu. Iriney är tillbaka här efter en avstängning och lär vara taggad till tusen mot sina forna lagkamrater. Detta i kombination med en domare vid namn Delgado Ferreiro gör att det gula kortet känns givet.

Kommentera gärna om ni finner det här spelet hos något bolag eller har synpunkter/tankar kring reken!

/e@sy