Vi beger oss till Benito Villamarin denna helg där Real Betis törstar efter en seger i botten av tabellen. Hurvida man lyckas fixa en seger eller ej låter jag vara osagt, men jag tror man kan sätta ett par mål i matchen.

  • Match: Betis – Getafe
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,06 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Real Betis ligger hopplöst sist i tabellen och har hela 11 poäng upp till Almeria på säker mark. Ett taskigt läge och med större delen av säsongen avverkad så måste man börja samla på sig trepoängare nu. Man var faktiskt nära på att ordna tre poäng i mötet med Villarreal förra omgången, men man hade även kunnat få åka hem poänglösa. Ruben Castro kvitterade till 1-1 med fem minuter kvar av matchen och efter detta var det vilda västern på El Madrigal, Betis i stort behov av tre poäng och Villarreal var inte nöjda med ett kryss mot tabelljumbon. Men nu fick man en pinne var och jag tycker det var ett steg framåt för Betis som spelade ganska bra matchen igenom, man ska komma ihåg att Villarreal på bortagräs är en av de svåraste matcherna i ligan. Men nu är det hemmaplan och mot ett formsvagt Getafe så är det bara vinst som gäller, därför förväntar jag mig ett väldigt offensivt hemmalag. Man har fina spelare i offensiven och även fast man inte öst in mål så skapas det oftast en hel del framåt. Får man bara lite utdelning på chanserna så ska man kunna sätta dit två baljor.

Hos hemmalaget stryker vi Verdú, Chuli, Nosa, Torres och Nacho. Inga större avbräck offensivt enligt mig.

betis1

Getafe hade en fin start på säsongen och låg länge med på övre halvan av tabellen. Men man har nu halkat ner på en 15:e plats och är ett av de formsvagaste lagen i la liga. Inte en vinst på de tio senaste matcherna där man samlat på sig fyra oavgjorda resultat och sex förluster. På resande fot ser det ännu värre ut där man förlorat fyra av de fem senaste matcherna och bara lyckats göra ett (!) mål framåt. Stora problem i offensiven alltså och det är inte särskilt konstigt när vi tittar till anfallsuppsättningen man har. Varken Lafita, Colunga eller Ciprian känns som några klasspelare och inte heller Diego Castro eller Pedro Leon har varit särskilt bra den här säsongen. Nu har man dock haft ett ganska fint försvarsspel att luta sig emot, men även det är vingklippt i den här matchen. Förstakeepern Moya skadade sitt knä förra matchen och har troligtvis gjort sitt för säsongen. Det innebär att Codina får vakta kassen här och förutom inhoppet mot Espanyol senast så har han inte spelat något i ligan denna säsong. Även mittback Alexis missar den här matchen då han drog på sig sitt tionde gula kort senast och är avstängd.

Förutom Moya och Alexis så stryker vi även defensiva mittfältare Mosquera och högerback Arroyo.


Det är bara tre poäng som gäller för Betis och med tanke på detta så vågar jag inte spela den raka ettan. För man kommer storma framåt, och med det försvarsspel man visat upp under säsongen så kan nog till och med Getafe pilla in en boll. Men Betis har en bra offensiv och jag tror bara det är en tidsfråga innan det lossnar. Testar därför en insats strax under medel på hemmalaget över 1,5 mål!

/e@sy