Bottenstriden i La Liga ska avgöras idag och vi har tre mycket spännande matcher framför oss under kvällskvisten. På Benito Villamarin tar Real Betis mot Getafe och med defensiva bekymmer hos båda lagen, plus ett Getafe som måste gå framåt, så tror jag på mål här. Tung insats på spelet!

  • Match: Betis – Getafe
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Real Betis har väl inte haft någon större säsong direkt men laget har säkrat ett nytt kontrakt och det var nog lite av målet den här säsongen då laget befann sig i Segundan under fjolårssäsongen. Laget har varit otroligt ojämna den här säsongen och lite förvånande nog så har man skramlat ihop samma antal poäng på hemmaplan som på resande fot. Det är alltid ett riktigt bra drag på Benito Villamarin och det verkar som om laget sett detta mer som än press på sina axlar istället för en vind i ryggen. Nu är det sista matchen för säsongen på hemmaplan och jag är övertygad om att man vill avsluta snyggt för att tacka de trogna fansen. Ingen som helst press på laget denna gång och nu kan man äntligen spela helt avslappnat, vilket jag tror innebär en offensiv fotboll. Getafe måste öppna upp sig och det tror jag kan passa Betis lite.
Men kikar vi till frånvarolistan hos hemmalaget så är det ett par ordentliga avbräck då målvakt Adan och mittback Bruno saknas. Adan har varit otroligt stabil hela säsongen och stått 36 matcher av 37 möjliga. Även Bruno är en startspelare och given i försvarslinjen i normala fall. Vidare så stryker vi Digard, Cejudo samt Kadir.

betis_180x180Getafe_200x200

Getafe har inte haft någon bra säsong och laget är verkligen pressade att vinna dagens match. Nu hamnar man före Sporting Gijon på inbördes möte och kan därför kliva vidare både genom ett kryss och till och med en förlust, men att både Sporting Gijon och Rayo förlorar eller kryssar tror jag inte en sekund på, så Getafe måste kliva på för seger här. Målskyttet har varit den stora boven under säsongen men på slutet har det faktiskt lossnat ordentligt. Laget har gjort mål i fem raka matcher och det har nog inte hänt någon annan gång under säsongen. Defensivt är man dock en av ligans sämsta lag med sina 65 insläppta mål och jag tycker även att man har en av ligans sämsta målvakter i Guaita. Visst möter man ett Betis som inte har någonting att spela för, men det kan också vara en fara då det grönvita hemmalaget vill bjuda sina fans på offensiv fotboll med många mål framåt, och dem har absolut ingenting att förlora.
Defensiva bekymmer även hos gästerna som saknar backen Vigaray och dessutom sätter vi frågetecken för försvararen Lago samt defensiva mittfältaren Lacen. Hårda avbräck defensivt om dessa två inte kommer till spel. Inga större avbräck framåt!


Med ett helt avslappnat Betis mot ett Getafe som måste vinna så tror jag att vi får se en väldigt offensiv match med många chanser. Överspelet känns därför väldigt bra och en tung insats glider in på spelet.

/e@sy