Lite småtrevlig träningsmatch på Benito Villamarin i afton då Fiorentina gästar Real Betis. Det innebär att Joaquin kommer hem till den stad och arena där allting började för lite drygt 20 år sedan. Jag förväntar mig en stor portion anfallsfotboll i den här matchen och testar mig därför på ett överspel.

  • Match: Betis – Fiorentina
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Betis har jag skrivit ganska mycket om den här försäsongen och allt som oftast har det varit ett överspel inblandat i dessa texter. Det blir ganska oundvikligt då laget besitter en väldigt bra offensiv, samtidigt som defensiven inte alls håller samma mått. Man har spelat sex träningsmatcher den här försäsongen och i fyra av dessa så har det slutat med tre mål eller fler. Nu senast gick man under linan då Stoke kunde vinna med 2-0 på Britannia Stadium. Men för er som inte såg matchen så kan jag berätta att den borde gått långt över linan, och Betis borde absolut inte gått mållösa. Man pangade två bollar i stolpen på kort tid, och utöver detta så hade man tre klara målchanser som borde resulterat i åtminstone ett mål. Man har visat gång på gång att man har en offensiv som håller otroligt bra klass, så man kommer skapa lägen på Fiorentina idag. Men defensiven är bedrövlig och det visade man även senast mot Stoke, då man bjöd Bojan Krkic på ett friläge fram till 2-0. Fiorentina har ett gäng kapabla herrar framåt i planen och jag ser inte hur hemmalaget ska kunna hålla stången i kväll. Dessutom brukar man bli lite väl stöddiga på hemmaplan och anfalla hejvilt, vilket kommer straffa sig när man möter dessa lag. Betis har tagit ut en bra trupp till kvällens match och har fått en del vila i benen sedan senaste träningsmatchen.

betis_200x200fiorentina_200x200

Fiorentina gick bra i Serie A förra säsongen och slutade till sist på en fjärdeplats. Men något Champions League blir det inte, då fjärdeplatsen i Italien innebär spel i den mindre glamorösa Europa League. Kikar vi till truppen så har man en otroligt stor trupp, och det saknas definitivt ingen bredd i den. Just bredden är viktig i en träningsmatch, så man slipper gå ner i kvalité även fast man roterar friskt. Det finns lite spanienbekantingar i laget där både Borja Valero, Rossi samt Joaquin tillbringat en stor del av sina karriärer i Spanien. Tre mycket bra fotbollsspelare där jag känner lite extra för amerikanskfödda anfallare Giuseppe Rossi. Han var helt magisk i Villarreal under flera säsongers tid och det var även hos den gula ubåten som han fick sitt riktiga genombrott. Lite otur med skador de senaste säsongerna, men nu är han hel och därmed ett kraftigt hot för samtliga lags försvar. Fiorentina spelade match så sent som igår på den spanska solkusten, då Malaga stod för motståndet. Det blev en 2-0 seger där, men trots en hållen nolla så släppte man till en hel del lägen. Det var mer Malagas oförmåga att sätta dit bollen som gjorde det mycket fina slutsiffrorna. Andra matchen på två dagar kan sitta kvar i benen och möjligtvis har italienarna lite underskattning gentemot Betis idag, då de grönvita trots allt spelar i spanska andraligan.


Det förväntas ganska mycket folk till Benito Villamarin i kväll och jag tror att detta är en match som Betis gärna vill vinna, för att visa fansen att man blir att räkna med i år. Men det är en dålig balans mellan lagdelarna i Betis och även fast det kan räcka mot lag i segundan så blir man straffade mot den här typen av motstånd. Förväntar mig glad anfallsfotboll och då tycker jag att den här ska ha goda chanser att gå över linan. Vi sätter en medelinsats på detta!

/e@sy