Dags för lite spansk fotboll ikväll där Real Betis tar emot Espanyol hemma på Benito Villamarin. Betis stärkte av ett sent segermål senast och Espanyol tappade återigen en 2-0 ledning. Skador och avstängningar stör ena laget!

  • Match: Betis – Espanyol
  • Spel: Betis
  • Odds: 1,91 @ ladbrokes
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Betis tog en något turlig seger senast mot Valladolid även fast man skapade tillräckligt med bra chanser för att vinna matchen ändå. I slutminuten stod målvakten i Valladolid för en tavla där Ruben Castro kunde raka in bollen i mål. Men som sagt så spelade man sitt spel och jag tycker ändå att man förtjänade den vinsten. Just anfallare Castro är tillbaka efter skada och det är väldigt viktigt för Betis då han är en striker av rang och väldigt viktig för anfallsspelet, med en match i kroppen borde han vara bättre nu. Betis är kanske som bäst när man inte styr spelet utan ligger på kontring, men mot ett svagt Espanyol tycker jag man borde ta första hemmavinsten. Inga skador och inga avstängningar stör i hemmalaget.

Trolig startelva Betis:

Casto, Nelson, Paulao, Mario, Nacho, Benat, Perez, Castro, Nono, Agra och Molina.

Ruben Castro, Real Betis

Espanyol är inte direkt fyllda av självförtroende just nu efter att ha tappat ledningen i alla tre matcher man spelat, i de två senaste har det dessutom varit en 2-0 ledning. Man står på en pinne efter tre matcher spelade och den poängen kom senast mot ett ganska svagt Bilbao på hemmagräset. Självförtroende i botten alltså och ikväll saknar man dessutom sin bästa målgörare hittills, nämligen Samuele Longo. Han fick sitt andra gula kort senast efter att ha firat sitt mål med fansen och det var tack och adjö. Ersättare blir förmodligen Stuani som inte alls är lika rörlig som Longo och inte heller spelat så mycket denna säsong. Dessutom saknar Espanyol  Forlin, Albin, Colotto, Baena, Garcia och, Mattioni. Även fast det är många av dessa som varit borta ett tag så är det inte alls bra för Espanyols tunna trupp.

Trolig startelva Espanyol:

Alvarez, Lopez, Rodriguez, Morena, Capdevila, Alvarez, Tejera, Fonte, Verdu, Wakaso och Stuani.


Ladbrokes erbjuder 1,91 på en hemmaseger och det känns som det kommer sjunka en aning fram tills matchstart. Lite över medel spelas.

/e@sy