Spanska fotbollen tar aldrig slut och idag har vi tre nya matcher som väntar i världens just nu bästa liga. Har hittat ett spel i matchen Real Betis – Espanyol, där allt pekar mot ett målkalas. Haka på!

  • Match: Real Betis – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.00 @ expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20:00

Real Betis hade en drömöppning på ligan där man radade upp segrarna, men nu har verkligheten kommit ikapp laget. Man placerar sig på en 16:e plats i ligan med endast sex poäng till godo på nedflyttningsstrecket. Formen är riktigt svag och man har med sig tre raka förluster till denna match. Nio insläppta mål på dessa matcher och endast tre gjorda, det ljuger inte om hur försvarsspelet sett ut på slutet. Betis är ett lag som alltid släpper på tyglarna på hemmagräs och ofta glömmer bort försvaret. Mot Real Madrid blev det 2-3 och Espanyol kan mycket väl straffa Betis lika hårt med den offensiv som man har.

Saknas i Betis gör väl främst Mario som kanske skulle tagit plats på planen, i övrigt har man inga tyngre avbräck.

Får Romaric och Espanyol jubla högst idag?

Espanyol har en galen målform på slutet och det är inte särskilt förvånande om man ser till den offensiv man har. Eller vad sägs om Weiss, Coutinho, Uche, Sergio Garcia, Vazquez m.fl? Ett par som utmärkt sig lite extra är givetvis Coutinho och Uche så stått för 6 av de 8 mål som gjorts på de två senaste matcherna. Coutinho är en ruskigt intressant värvning och jag tror bara han kommer bli bättre och bättre framöver, riktigt sevärd spelare som verkar hittat till rätt liga.

Espanyol har två tunga avbräck idag då Sergio Garcia skadade sig på nytt senast, även Verdu missar pga avstängning. Tillbaka från skada har man Albin.


Bägge dessa lag har många målrika matcher bakom sig på slutet och jag tror inte att detta blir något undantag. Betis måste ta poäng nu för att inte bli indragna i bottenstriden på allvar, man måste alltså framåt här och defensiven glöms bort. Det i sin tur kommer innebära att Espanyol kan sticka på farliga kontringar, vilket man har gott om kvalité för. Målkalas!

Spelar även 1/10 units på Espanyol då jag tycker oddset är på tok för högt för en bortavinst, 4.00 hos bet365.

/e@sy