Match på Benito Villamarin idag när tokjumbon Real Betis gästas av Espanyol. Det är endast tre poäng som gäller för hemmalaget idag och det öppnar upp för mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Betis – Espanyol
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,08 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Real Betis har haft en bedrövlig säsong och placerar sig sist i tabellen på endast 11 inspelade poäng, det innebär att man måste börja plocka poäng nu för att inte halka efter ännu mer. Med 11 poäng upp till Almeria på säker mark så är man inte intresserade av några oavgjorda resultat, framförallt inte på hemmagräs mot ett motstånd som Espanyol. Man måste gå för vinsten här och med det usla försvarsspelet som man visat upp hela säsongen så kan detta sluta precis hur som helst. Tillsammans med Osasuna har man gjort minst mål i ligan (18 stycken), men det saknas definitivt inte chanser när laget är i farten. Speciellt på hemmagräs har man skapat otroligt mycket och hade man bara haft lite skärpa i avsluten så hade man haft chans på fler poäng.  Men nu har Ruben Castro kommit igång lite med målskyttet och även fast man fick stryk mot Celta Vigo (2-4) senast så tror jag det var viktigt för honom att sätta dit ett par baljor. Laget har även spetsat till anfallet med Leo Baptistao och han har visat inledningsvis i den grönvita tröjan att han kommer bli nyttig.

Hos hemmalaget stryker vi idag backarna Paulao och Perquis som går skadade. Något som knappast stärker en redan katastrofal defensiv.

betis1

Espanyol ligger på en mittenplacering i tabellen på 25 inspelade poäng. Men det är endast fem poäng ner till nedflyttningsstrecket, så man är inte direkt på säker mark. Laget har gjort en del kanonmatcher den här säsongen och jag tänker då främst på hemmamatchen mot Atlético Madrid som man vann med 1-0, för övrigt den enda förlusten Atlético har på konto. Men man står även för en hel del bottennapp och det är väldigt svårt att veta vart man har det här laget. Idag tror jag dock man kan få en väldigt passande matchbild med ett hemmalag som kommer gå rejält på offensiven. Cordoba och Garcia förväntas starta på topp hos gästerna och där kommer Betis få se upp. Dessa herrar är otroligt kvicka och får man ytor i spelvändningarna så kommer inte hemmalagets försvarslinje hänga med. Försvarsmässigt är jag dock inte imponerad av Espanyol och man ska vara glada över att Casilla storspelat i målet den här säsongen.

Hos gästerna stryker vi idag ytterback Capdevila, som inte är något avbräck.


Jag tycker det här känns som ett väldigt bra spel då Betis är helt beroende av en trepoängare och inte intresserade av något annat. Eftersom jag har svårt att se hur man ska hålla nollan i dagens match måste man därför in med två bollar för att plocka segern. Hurvida man lyckas med detta eller ej låter jag vara osagt, men jag tror på många mål till ett fint odds. Blir en högre insats på det här spelet!

/e@sy