Storslam i Spanien igår där 5 av 5 rekar hittade hem, det blev även lite plus på sidospelen i Athletic – Real Madrid. Idag har vi endast en match från spanska La Liga att fokusera på, och en mycket fin sådan då Betis gästas av Deportivo hemma på Benito Villamarin. Jag räknar med mål här!

  • Match: Betis – Deportivo
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis är som bekant nykomlingar i La Liga och har stått för en hyfsad start på säsongen med fem poäng på de fyra inledande omgångarna. Kanske ingenting att jubla över, men vi ska komma iväg att de grönvita stött på knallhårt motstånd inledningsvis. Villarreal (1-1), Real Madrid (0-5), Sociedad (1-0) och Valencia (0-0) är mycket kapabla lag. Inte så många målglada matcher som ni ser, men jag tycker inte det speglat matchbilderna direkt. Hemma på Benito Villamarin har Betis ett enormt stöd från läktarhåll och det inbjuder givetvis också till en mer offensiv fotboll, vilket jag tycker är lagets stora styrka. Ruben Castro öste in mål i Segundan förra säsongen och han har visat att han även kan stänka in mål i högstaligan med två mål på fyra matcher. Men det finns många hot framåt hos Betis som är välrustade offensivt. Defensivt ser det bättre ut om vi jämför med förra säsongen, mycket på grund av att stora delar av defensiven bytts ut. Men att jämföra med förra säsongen säger inte mycket, och jag tycker Betis har en del att jobba på där fortfarande.

Det har funnits frågetecken för ytterbackar Piccini och Vargas inför dagens match, men båda två finns med i matchtruppen. Vi stryker dock Digard, Molinero och N’Diaye som alla är defensiva avbräck.

betis_180x180deportivologo

Deportivo La Coruna värvade riktigt bra inför den här säsongen och det är inte speciellt förvånande att laget plockat poäng i tre av fyra matcher så här långt. Oavgjorda resultat mot Sociedad (0-0) och Valencia (1-1) följdes upp av en mycket fin prestation på bortagräs mot Rayo (3-1). I senaste omgången blev det lite oväntat en 3-2 förlust på hemmaplan mot nykomlingen Sporting Gijon, men det resultatet speglar inte alls matchbilden. Deportivo pumpade på framåt och skapade en hel del chanser, men ett effektivt Sporting kunde smita hem med tre poäng i ryggsäcken. Framåt finns det många intressanta spelare och det är kul att det äntligen lossnat lite för Luis Alberto , som inte hade någon större lycka i varken Liverpool eller Malaga. Bakåt tycker jag också det ser ganska bra ut hos Deportivo, men insatsen senast bådar inte gott inför kvällen. Sporting tog sig runt på kanterna vid målen och just kanterna är något som Betis gillar på hemmaplan.

Inga större bekymmer hos gästerna som saknar Manuel Pablo och Cani sedan tidigare.


Det brukar skapas bra tryck på Benito Villamarin och det uppmuntrar givetvis hemmalaget till att storma framåt. Men Deportivo visade mot Rayo att laget kan kontra sönder sitt motstånd och det tycker jag öppnar upp för mål idag. En medelinsats åker in på överspelet till fint odds!

/e@sy