Måndagsmatch på Benito Villamarin där Real Betis ska plocka in poäng på Valencia i kampen om en europaplats. För motståndet står ett formtoppat Deportivo som även dem behöver poäng i bottenstriden. Upplagt för en riktigt bra match med andra ord!

  • Match: Betis – Deportivo
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ nordicbet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis ligger på en 7:e plats just nu och har fem poäng upp till Valencia som ligger på den sista europaplatsen. Eftersom Valencia förlorade gårdagens match mot Sociedad så har därför Betis chansen att nu krympa det avståndet till endast två poäng. Motivationen bör därför vara på topp här och jag tycker även att formen är väldigt bra hos laget. Förvisso fick man stryk mot Real Madrid i senaste omgången men man hade lika gärna kunnat knipa poäng där efter ett par riktigt fina kvitteringslägen i slutet av matchen. Innan den förlusten stod man för två riktigt bra prestationer då man bortaslog Granada med hela 5-1 och plocka in ett 0-3 underläge till 3-3 i derbyt mot Sevilla, så jag tycker att det här laget känns riktigt starka för närvarande och man kan bevisligen göra en hel del mål.

Hemmalaget får klara sig utan målvakt Espinosa, Paulao och Molins. Endast Paulao är ett avbräck här och det är ett defensivt sådant.

Deportivo har en riktigt bra formkurva just nu med fyra vinster och ett oavgjort resultat på de fem senaste matcherna, ett facit som gjort att laget klättrat från jumboplatsen och nu befinner sig precis ovanför strecket. Men kikar vi på matcherna man spelat på slutet så har motståndet hetat Celta Vigo (h), Mallorca (b), Zaragoza (h), Levante (b) och Athletic (h). Inga lag som tillhör övre halvan på tabellen och jag lugnar mig därför lite innan jag hyllar det här laget. Visst har man gjort en hel del mål på slutet och man har bra spelare offensivt så som Riki och Pizzi, men försvaret är ett av ligans absolut sämsta försvar. Senast tycker jag man hade rejäla problem mot Athletic (1-1) och det var mer baskernas oskärpa i avgörande lägen som gjorde att Deportivo kunde klara sig undan med en poäng där.

Deportivo får fortsatt klara sig utan Marchena som är skadad sedan ett par matcher tillbaka, ett tufft avbräck defensivt. Man får även klara sig utan Salomao samt Laure.


Det här är två lag som gör bäst i att vinna den här matchen då man slåss kring två olika streck i tabellen. Det innebär att Deportivo måste blotta sig en aning här och då tror jag det kommer smälla till ordenligt i baken, Betis har ett anfall som inte Deportivo stött på den senaste tiden och det kan bli ett otrevligt uppvaknande. Hemmalaget gör minst två mål i matchen och det blir en ganska tung insats på detta.

/e@sy