En hel del träningsmatcher i afton där jag riktar blickarna mot Pinatar Arena i San Pedro, där Real Betis ska träningsspela mot Brighton. Spanjorerna har en intressant offensiv den här säsongen och jag tror man kan sätta ett par strutar ikväll.

  • Match: Betis – Brighton
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Betis åkte som bekant ur la liga förra säsongen, där man aldrig var riktigt nära ens att säkra ett nytt kontrakt. Nu tycker jag att man hade ett tillräckligt bra lag för att åtminstone hamna i mitten av tabellen, men man fick det aldrig riktigt att stämma ute på planen. Till att börja med så hade man stora skadebekymmer där man saknade en hel elva stora delar av säsongen. När det dessutom var på nyckelspelare så blev det riktigt kännbart. Jag tänker då främst på lagets skyttekung, Ruben Castro, som både hade problem med målskyttet och även på sidan av planen. Många fans visslade ut Castro i slutet på säsongen, då man tyckte han underpresterat stort och egentligen inte brydde sig i att laget åkte ur. Intresse för Castro har knappast saknats och det är nog många lag som vill ha anfallaren till sig. Men det ser faktiskt ut som Castro har ett stort hjärta för Betis och än så länge är han kvar i laget.

Faktum är att Betis inte blivit av med särskilt många spelare från förra säsongen, vilket brukar vara naturligt när man åker ur. Spelare som Cedrick, Molina, Vadillo, Chuli och Juanfran finns fortfarande kvar i laget, spelare som håller hög klass på den här nivån. Man har dessutom spetsat till truppen med två väldigt intressanta nyförvärv i Rennella samt Pacheco. Rennella tillhörde förvisso Real Betis även förra säsongen, men då var han utlånad till Lugo, där han gjorde en hel del mål. En helt klart intressant spelare som har ett bra målsinne. Men frågan är om inte Dani Pacheco är lite mer intressant, för den här killen kan verkligen briljera stundtals. Han är fostrad i Malaga och Barcelona, innan han tog steget över till Liverpool där han aldrig riktigt fick chansen. Han kommer närmast från Alcorcon där han gjorde en riktigt fin säsong och var ordinarie. Det finns utveckling i den här killen och han kommer tillföra en hel del i Betis.

Kvällens motståndare Brighton har jag inte stenkoll på direkt, då jag inte följer engelska championship slaviskt. Men man gjorde en bra fjolårssäsong där man till slut fick chansen att kvala sig upp till högstaligan. Men man hade ingen större lycka i detta playoff och fick finna sig i att vara kvar i den engelska andraligan. Kikar vi till truppen så har vi en del spelare som har en bakgrund i Spanien. Bland annat så har man den gamla valenciabacken Bruno i laget. Även Íñigo Calderón hittar vi på backposition, som tidigare tillhört Alaves. Sedan har vi anfallaren Leo Ulloa som bland annat har ett förflutet i Almeria.


I nu läget så tycker jag att Betis har ett anfall som är gott nog att hålla i la liga, det finns klass här oavsett hur man vrider och vänder på det. Ruben Castro håller riktigt hög nivå och runt omkring sig har han ett koppel av intressanta spelare. Men det faktum att det är träningsmatch, plus att jag inte har stenkoll på Brighton, gör att jag håller ned insatsen här.

/e@sy