Barcelona jagar ligaguld och man gör det idag på Benito Villamarin mot Real Betis. De grönvita hemmalaget har så gott som säkrat ett nytt kontrakt i högstaligan och kan spela avslappnat här, vilket jag tror öppnar för ett ordentligt målkalas.

  • Match: Betis – Barcelona
  • Spel: Över 4 mål
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Real Betis har inte haft någon större säsong då laget placerar sig på en 13:e plats just nu med 41 inspelade poäng. Med åtta poäng till godo på Granada under strecket så finns givetvis möjligheten att Betis fortfarande kan ramla ur, men att Granada och lagen där nere ska gå rent i resterande matcher samtidigt som Betis förlorar alla sina matcher finns inte på kartan. Så vi kan nog förvänta oss ett Betis som spelar avslappnat idag och gärna vill förstöra gulddrömmarna för katalanerna. Laget kommer från en derbyförlust mot Sevilla (0-2) men har annars haft en ganska fin form på slutet med poäng i tre av de fyra senaste omgångarna. På hemmaplan har man alltid ett väldigt fint publikstöd och jag tror att fansen eldar på Betis idag så vi får se ett offensivt hemmalag som åtminstone ger detta en chans. Visst kan man skada ett darrigt bortaförsvar men hur klarar man sig mot kontringarna, det är frågan.
Hos hemmalaget har vi en del defensiva bekymmer då varken Piccini, Vargas, Digard eller Molinero kommer till spel. Framåt stryker vi även Molina vilket jag inte ser som något större avbräck.

betis_180x180barcelona_b_180x180

Barcelona hade ligaguldet i ett stadigt grepp men efter tre raka förluster, mot Real Madrid, Sociedad och Valencia, så är det nu mycket spännande i toppen av tabellen. Barcelona har dock hämtat sig från dessa förluster och verkligen visat att det inte finns någon kris i laget genom att besegra både Deportivo (8-0) och Sporting Gijon (6-0) med stora siffror. Offensivt så är det inget snack om att Barcelona håller yttersta världsklass med Neymar, Messi och en mycket formstark Suarez framåt. Suarez har öst in mål på slutet och han lär få sina chanser även idag. Kikar vi till mittfältet så tycker jag även där att Barcelona håller en mycket bra klass. Men defensivt har det sett darrigt ut och även fast laget nu har två nollor intakta så har jag inte gillat det jag sett. Man släpper till en hel del chanser match efter match och framförallt på bortaplan när man får lit extra press på sig så ser det farligt ut emellanåt. Nu möter man ett Betis som kan spela väldigt avslappnat och det kan givetvis vara en livsfarlig motståndare.
Inga större avbräck hos gästerna som saknar Mathieu, Vermaelen samt Sandro Ramirez. Kan därmed ställa ett mycket starkt lag på planen.


Betis är inte i desperat poängbehov och det tror jag innebär att den här matchen blir öppen med massor av chanser åt båda håll. Barcelona kan givetvis lösa den här linan på egen hand men jag tror även att Betis kan hjälpa till. En medelinsats åker in på över 4 mål i matchen. Pengarna tillbaka på exakt fyra mål.

/e@sy