Atlético Madrid har rest till Sevilla för att ta sig an Real Betis på Benito Villamarin. Hemmalaget som spelade derby så sent som i torsdag bör vara lite slitna i kroppen, dessutom så har man ett koppel av skador i truppen. Säker tvåa?

  • Match: Betis – Atlético
  • Spel: Atlético -1 (asian handicap)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Real Betis är fast förankrat i botten av tabellen och har endast skrapat ihop blygsamma 19 poäng på sina 28 matcher. Givetvis en jobbig situation och med nio poäng upp till Getafe på säker mark så har man en väldigt brant uppförsbacke framför sig. Inte många fans räknar med att laget kommer klara sig kvar och därför var Europa League-matchen mot Sevilla tidigare i veckan väldigt viktig. Man hade en 2-0 ledning att gå på från första mötet och hade man slagit ur Sevilla där så hade fansen haft något att glädjas över i allt elände. Matchen gick till straffar där Betis hade ett litet grepp tills Alfred N’Diaye klev fram till straffpunkten, en straff som sammanfattar Betis säsong relativt bra, nämligen stolpe ut. En blytung förlust och eftersom man spelade 120 minuter fotboll så tror jag att det kan finnas en del spelare som fortfarande är slitna. Dessutom har man en välfylld skadelista som fylldes på med ett par namn efter matchen mot Sevilla.

Caro, Vázquez, Chuli, Verdú, Nacho, Nosa, Torres, Perquis och Didac Vila missar alla den här matchen då man går skadade. Dessutom så har anfallare Baptistao beordrats till vila då han haft lite småskavanker på slutet.

atleticocosta5

Atlético Madrid ligger kvar på en andraplats i ligan och har ett gyllene tillfälle till att krympa avståndet till Real Madrid idag, eftersom marängerna ställs mot väldigt tufft motstånd i form av Barcelona. Jag trodde faktiskt att Atlético skulle få svårt att hålla hela säsongen, men vi kan nu räkna med att man kommer finnas där uppe och kriga ända in på målsnöret. Försvarsspelet är det som man lever mycket på tycker jag, backlinjen är otroligt samspelt med en målvakt av världsklass bakom sig. Man har faktiskt släppt in mindre mål än både Real Madrid och Barcelona i ligaspelet, givetvis mindre än övriga lag också. Anfallsmässigt så håller man även riktigt hög klass, vilket man inte minst visade i senaste CL-matchen mot Milan (4-1). Det här är dessutom en match som jag tror kan passa Diego Costa väldigt bra med sin löpstyrka. Amaya och Jordi Figueras förväntas spela på mittbacken idag, två herrar som även spelade hela matchen mot Sevilla. 90 minuters springande bredvid Diego Costa kommer ta ut sin rätt och förr eller senare så tror jag att han slinker förbi.

Tiago är avstängd i dagens match, men ersätts naturligt av Suarez. Sedan tidigare har man även Manquillo på skadelistan. Inga större bekymmer med andra ord!


Matchen mot Sevilla måste bara sitta kvar i både ben och huvud hos Betis när man kliver in på Benito Villamarin idag. Man krämade verkligen ur sig allting i den matchen och det tär såklart på psyket att gå helt tomhänta därifrån. Atlético har en fräsch trupp och med tanke på att man kan sätta press på Real Madrid idag så ska man bara vinna. Tror det blir en typisk bortamatch för Atlético där man sätter 0-1 och sedan kontrar in 0-2 i slutet av matchen. Insatsen tillbaka vid en uddamålsseger för gästerna!

/e@sy