Vi tar oss till Benito Villamarin denna söndag där hemmalaget Real Betis gästas av Atletico från den spanska huvudstaden. Real Betis och hemmaplan har inneburit målglada matcher på slutet, och jag tror vi kan få se en del mål även här.

  • Match: Betis – Atletico
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,60 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Real Betis har gjort det bra som nykomlingar och parkerar i mitten av tabellen just nu på 15 inspelade poäng. Lite oväntat så har 11 av dessa 15 poäng spelats in på bortagräs, då Betis brukar vara väldigt starka hemma på Benito Villamarin inför fullsatta läktare. Betis hade förvisso två raka hemmamatcher med poäng i början på säsongen där det blev kryss mot Villarreal (1-1) och en vinst mot Sociedad (1-0), men efter detta har det inte sett bra ut. De grönvita har tre raka hemmaförluster där Deportivo (1-2), Espanyol (1-3) och Athletic (1-3) blivit för svåra. Det har varit full fart framåt från Betis i dessa matcher, och mot dessa lag har det straffat sig. Jag tror inte det blir någon annan taktik från Betis idag heller, då det lär vara fullsatta läktare med bra tryck. Taktiskt tror jag inte heller att Betis har något att hämta mot Atletico, utan man lär slugga på för att hämta en trepoängare, där Ruben Castro blir en nyckelspelare framåt i planen.

Hos hemmalaget stryker vi idag italienska anfallaren Vicenzo Rennella samt försvararen Amro Tarek som båda går skadade. Inga startspelare på något vis och således heller inga avbräck. Betis kan mönstra en mycket stark elva!

betis_180x180atletico_200x200

Atletico Madrid skuggar de två giganterna i tabellen och kommer in här med bra form, där de fem senaste omgångarna inneburit tre vinster och två kryss. Men kikar vi till hur spelet sett ut på slutet så skulle jag inte säga att Atletico har någon toppform. Man hade stora bekymmer med Sporting Gijon (1-0) på hemmaplan senast och gången innan borta mot Deportivo (1-1) visade Atletico upp ett bedrövligt spel i andra halvlek, vilket mycket väl kunde blivit en förlust. Försvarsspelet är fortfarande något som sticker ut hos Atletico då laget bara släppt in sex mål på 11 matcher, men jag tycker den siffran är lite missvisande. Försvarslinjen kommer sättas på prov idag och det är en försämrad backlinje utan skadade Juanfran på högerbacken. Dessutom har mittback Gimenez sett lite darrig ut på slutet och även varit lite småskadad. Men framåt finns det krut hos Atletico och spelare som Carrasco, Griezmann och Torres blir sylvassa i kontringsspelet idag.

Förutom Juanfran stryker vi även anfallaren Jackson Martinez. Juanfran är helt klart ett avbräck, vilket jag inte tycker Jackson Martinez är.


Det kommer vara bra tryck på Benito Villamarin idag och det tror jag smittar av sig på planen i form av bra tempo och många chanser. Atletico spelade inte alls bra i senaste bortamatchen mot Deportivo och ligger man på samma nivå idag så kan Betis mycket väl ha en chans. Men frågan är om inte hemmalagets försvar är aningen för dåligt. Vi kör en högre insats på över 2 mål i matchen där det är pengarna tillbaka på exakt två mål.

Testar även ett skrällspel med mindre insats:

Real Betis vinner + över 2,5 mål i matchen – 12,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy