Intressant möte på Benito Villamarin i afton då Real Betis och Athletic Bilbao drabbar samman i den spanska cupen. Båda lagen kommer till match med starka trupper och jag tror att vi kan få se en del mål här. Häng på!

  • Match: Real Betis – Athletic Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Betis hade lite bekymmer att avancera från förra omgången av cupen då man ställdes mot Lleida, ett lag från den spanska tredjeligan. Men man lyckades ta sig vidare efter sammanlagt 4-3 och nu är det skärpning som gäller om man vill gå längre i cupen. Laget går otroligt tungt i ligaspelet och placerar sig som jumbo just nu på endast 11 inspelade poäng. Man skulle därför kunna tro att tränare Garrido tar den här cupmatchen med en klackspark och istället fokuserar på helgens ligamatch mot Osasuna, men så är inte fallet. Han har tagit ut en riktigt stark trupp till den här matchen och annonserar att han kommer ställa upp med det bästa laget för att vinna matchen. Jag förstår honom då det sista han behöver just nu är en förlust på hemmagräs inför redan besvikna och uppretade fans. Ska man kunna rubba Athletic över två matcher så gäller det att man har ett riktigt bra resultat med sig till returen på San Mamés. Därför tror jag att vi får se ett riktigt offensivt hemmalaget här, vilket borde öppna upp matchen.

Hos hemmalaget stryker vi idag Vadillo, Braian Rodríguez, Paulao, Nosa, Matilla, Steinhöfer och Perquis.

athleticbetis

Athletic Bilbao var illa ute i förra omgången av cupen, då man ställdes mot Celta Vigo och förlorade första mötet med 1-0. Men man vände på steken i returmötet och körde verkligen över Celta med hela 4-0 för att avancera vidare. Athletic har haft en fantastisk inledningen på den här säsongen och spelet ser bara bättre och bättre ut för varje match som går. Nu fick man förvisso stryk i förra helgens derby mot Sociedad (0-2), men i ärlighetens namn så var Athletic det klart bättre laget sett till 90 min. Offensiven är ruskigt vass hos det här laget och hade man bara haft en ordentlig striker istället för Aduriz/Toquero så hade det underlättat att vinna matcher. Men idag ställs man mot ett av ligans sämsta försvar och när jag dessutom tror att Betis kommer gå på offensiven så borde det öppna upp sig för bortalaget här. Muniain är i sitt livs form och får han ytor att operera på idag så kommer det gå undan.

Inga bekymmer hos gästerna som endast saknar långtidsskadade Albizua.


Betis har inte gjort särskilt många mål på slutet och det är därför jag drar ner lite på insatsen här. Men man har trots allt skapat en hel del lägen och jag tror bara det är en tidsfråga innan det lossnar för Castro/Molina. Förväntar mig en svängig match idag och då tycker jag att 1,90 på över 2,5 mål är värt en insats strax under medel.

/e@sy