Tredje dagen i rad med spansk cupfotboll där vi idag tar oss till Sevilla och närmare bestämt Benito Villamarin. Hemmalaget Real Betis ska här ta emot gästande Almeria och jag förväntar mig en del mål i matchen.

  • Match: Betis – Almeria
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Betis håller som bekant till i Segunda Division efter att ha åkt ur La Liga förra säsongen. Det har inte direkt gått spikrakt inledningsvis på säsongen, men man finns med i toppen och krigar om en plats till högstaligan. Som jag nämnt många gånger tidigare så finns lagets stora styrka i det offensiva, där jag tycker att det vimlar av klasspelare. Ruben Castro toppar skytteligan i segundan på sina 12 fullträffar och sedan kan vi fylla på med spelare som Molina, Rennella, Pacheco, Cejudo och Kadir. Med den här bredden i det offensiva så kommer man skapa lägen även på ett lag från La Liga, det tvivlar jag inte en sekund på. Men defensiven är inte bra och den håller inte ens en särskilt hög nivå i andraligan. Idag ska man dessutom pussla om en del i försvarslinjen, så jag vågar inte ens tänka på hur det kommer se ut. Nu ställs man även mot en motståndare som har bra med fart under fötterna och det tror jag kan ställa till det en hel del för hemmalaget när spelet vänder.
Hos Betis stryker vi idag Nono, Álex Martínez och långtidsskadade Vadillo.

betis_180x180almeria

Almeria har gått riktigt tungt i ligaspelet då man placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket på 10 inspelade poäng. Det känns som man har en taskig balans i laget och spelartappet från förra säsongen har man inte lyckats ersätta. Laget har fyra förluster på de fem senaste matcherna och senast blev det en hemmaförlust mot Rayo (0-1). Men i ärlighetens namn så dominerade Almeria stora delar av matchen, men man fick inte in bollen trots väldigt fina chanser. Offensivt så har man inga stjärnspelare direkt, men man har en speed som kan komma väl till hands här. En spelare som charmade mig ordentligt senast är Wellington Silva som hade rena lekstugan med Rayos defensiv. Vi ska även tänka på att det skiljer en division mellan lagen, så Almeria ställs inte mot något blytungt försvar här, vilket kan få det att lossna på målfronten. Defensivt så blir det förmodligen en del ändringar idag då bland annat vänsterback Dubarbier ser ut att vila. Han är ruskigt bra defensivt enligt mig och det är helt klart en fördel för överspelet om han börjar på bänken. Man verkar även ge andrakeepern Julian chansen idag istället för annars så duktiga Ruben Martinez.
Hos gästerna stryker vi Ximo Navarro, Thomas, Soriano, Jonathan, Thievy och Hemed till dagens match.


Betis brukar sätta bra fart hemma på Benito Villamarin och det kanske är anledningen till att man inte gått särskilt bra på hemmaplan den här säsongen. Man stormar oftast framåt alldeles för mycket och det försvar som man lämnas med håller ingen högre klass. Jag tror på mål här och mitt spel blir därför över 2,5 mål med en insats strax under medel.

/e@sy