Match på Benito Villamarin idag där Real Betis kan bli klara för La Liga vid vinst mot Alcorcon. Formen är bra hos de grönvita och jag tror att man får fira ikväll.

  • Match: Betis – Alcorcon
  • Spel: Betis -1 (asian handicap)
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Betis åkte ur La Liga förra säsongen och ser ut att ta sig tillbaka fortast möjligt. Laget toppar segundan just nu och med bara tre omgångar kvar så har man åtta poäng till godo på Gijon som ligger trea. Det är två direktplatser till La Liga och Betis kan alltså lägga beslag på en av dessa redan idag. Formen är mycket god hos Betis som är obesegrade i de nio senaste, där hela åtta segrar tagits. Nu har det inte varit jättetufft motstånd på slutet men jag tycker inte vi bör benämna Alcorcon som tufft motstånd heller. Offensiven är det starka vapnet hos Betis där målkungen Ruben Castro och Jorge Molina skapar chanser match efter match. Castro har gjort fyra mål på de två senaste matcherna och Molina har gjort två. Sammanlagt har Betis gjort nio mål på de två senaste matcherna, detta mot Lugo (5-1) och Racing (4-2).

Inga större bekymmer hos hemmalaget som endast saknar högerback Molinero (avstängd).

betis_200x200alcorcon_200x200

Alcorcon placerar sig på en 11:e plats just nu och har fortfarande chans på playoff med fem poäng upp till Zaragoza på sjätteplatsen. Men det är bara tre omgångar kvar nu och med flera lag framför sig upp till plats sex är det vinster som gäller i de avslutande omgångarna. Det innebär att Alcorcon inte kan åka till Benito Villamarin och bara parkera bussen, utan man lär chansa lite. Det ger hemmalaget ytor och ger man det åt rutinerade spelare som Castro och Molina så smäller det. Alcorcon har varit bra på bortagräs under säsongen och är obesegrade i de fem senaste på resande fot. Men det har varit motståndare som inte alls är av samma kaliber som Betis, så det drar jag inte för stora växlar på.

Hos gästerna stryker vi Mikel Iribas och Rubén Sanz.


Betis har en gyllene chans att ta klivet upp idag och det tror jag inte laget bränner framför hemmafansen. Formen är mycket fin med nio mål på de två senaste matcherna och jag tror man är numret för stora för Alcorcon här. Betis -1 spelas och det är insatsen tillbaka vid en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy