Match på Benito Villamarin den här söndagen då Real Betis gästas av nykomlingen Albacete. Betis är förmodligen rejält revanschsugna efter förra helgens ligaförlust mot Ponferradina och jag förväntar mig gasen i botten här. Blir en högre insats på det här spelet!

  • Match: Betis – Albacete
  • Spel: Betis över 1,5 mål
  • Odds: 1,71 @ betsafe
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Betis har inlett säsongen relativt starkt där man plockat två segrar av tre möjliga, vilket innebär att man är med i toppen av tabellen. Men förra helgens insats mot Ponferradina var allt annat än bra, då det blev en förlust med hela 4-1 till slut. Man tog ledningen i första halvlek och såg ut att ha allt under kontroll, men i andra halvan så klappade man ihop fullständigt. Jag tror lite av det hela beror på underskattning, samtidigt som man har ett försvar som är ligans sämsta emellanåt. Men nu struntar vi i den usla defensiven och kikar framåt istället, där man helt klart har ligans främsta anfall. Man har gjort sex mål framåt på sina tre matcher och det är en siffra som endast Barcelona B kan slå just nu. Med spelare som Molina, Castro och Cejudo så är det här laget ruskigt giftigt framåt. Sedan har man även ungdomlig kraft i form av Rennella och Pacheco att slänga in i matcherna. Nu är det hemmaplan och här har man stort stöd från sina fans den här säsongen, väldigt många säsongsplåtar har sålts. Det lär därför knappast bli något snack om underskattning här, efter senaste plattmatchen är man införstådda med att jobbet måste göras. Pumpar man på framåt i sedvanlig stil så kommer inte Albacete hänga med för fem öre här.
Hos Betis stryker vi nyförvärvet Piccini som går skadad, inte heller Alex Martinez kommer till spel. Frågetecken för Alfred N’Diaye som varit iväg på landslagsspel, men han förväntas spela. Hur som haver så är det inga offensiva avbräck.

betis_200x200albacete_180x180

Albacete tog steget upp till Segundan den här säsongen efter att ha placerat sig som etta i Segunda B förra säsongen. Men man har inte värvat in några tyngre namn i truppen och det känns spontant som man kommer få det tufft den här säsongen. Man har plockat två poäng på sina tre matcher hittills då man kryssat mot Tenerife (1-1) och Sporting Gijon (1-1). I båda dessa matcher har man faktiskt tappat en ledning, men man har även varit det klart sämre laget i dessa matcher. I första matchen för säsongen släppta man in hela tre mål i förlusten mot Alcorcon (2-3), och just försvarsspelet är något som tränare Sampedro inte varit nöjd med så här långt. Han är oroad inför dagens match då han själv tycker att både Castro och Molino tillhör de bästa anfallarna i Segundan. Man har alltså släppt in en del mål och då har man inte stött på något lag med en offensiv som Betis. Dessutom vet vi att nykomlingar ofta sprattlar till i början på säsongen, speciellt på hemmaplan, där Albacete spelat 2 av 3 matcher hittills. En bortamatch mot usla Tenerife ska man inte jämföra med en match på Benito Villamarin, för här kommer man inte få andas särskilt mycket.
Hos gästerna så stryker vi idag Núñez, Rojas, Israel, Cruz och målvakt Dorronsoro.


Jag väljer det här spelet framför något handikapp på hemmalaget, för jag litar inte alls på Betis försvar. Men anfallskraft har man tillräckligt av och jag tycker man borde fixa två mål relativt enkelt på en svag nykomling. Insatsen blir av den högre graden på detta spel!

Testar även Betis över 2,5 mål till 3,20 @ unibet – 1,5/10 units

/e@sy