Helgens Premier League-omgång sparkar igång med en lunchmatch och nykomlingsmöte på Madejski Stadium där Reading tar emot Southampton i en match som kan ha stor betydelse för vilka lag som ramlar ur ligan. Lagnamnen är kanske inte de mest spännande, men trots det pressade läget i tabellen så tror jag att vi kan ha en fin fotbollsmatch framför oss.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Reading – Southampton
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,64 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 13.45

Readings form är allt annat än vass och man har nu inkasserat 6 raka förluster. Den nye managern Nigel Adkins hade ingen lyckad debut där man blev överkört av Arsenal och med 7 omgångar kvar har man 7 poäng upp till säker mark. Man kan lugnt konstatera att segrarna måste börja trilla in på kontot om man ska ha någon som helst chans att hålla sig kvar, en uppgift som känns hyfsat svår i nuläget.

Southampton har ett något ljusare utgångsläge där man har en hyfsad form med sig. Man har plockat två fina skalper där man tagit full pott i de två senaste omgångarna trots att Chelsea och Liverpool har stått för motståndet och en 12:e plats i tabellen är vansinnigt mycket mer än det supportrarna kunde önska sig om man ser till vilken svår inledning man hade. Trots den goda formen är man dock bara 4 poäng ovanför nedflyttningsstrecket, och det kommer behövas någon seger till för ett säkrat kontrakt.

Reading har nu återfått ett par spelare från skador där endast Jimmy Kebe finns kvar på den listan. Southampton får klara sig utan Danny Fox som ändå har konkurrerats bort från vänsterbacksplatsen. Frågetecken på målvakten Artur Boruc och kaptenen Adam Lallana.

Det här är en väldigt speciell match för managern Nigel Adkins (bilden) som lyckades föra upp motståndarna från League One till Premier League på bara två säsonger för att sedan få sparken när laget var inne i sin starkaste period efter en katastrofal inledning. Han är fortfarande helgonförklarad i staden, samtidigt som det inte är ”Rafa Benitez-hets” mot ersättaren Mauricio Pochettino som har tagit över på ett bra sätt, där han har följt upp föregångarens fina arbete.

Det här är två lag som har varit uppe på tapeten ett antal gånger under säsongens gång, och konceptet är densamma även den här gången. Det här är två som spelar hyfsat fyndigt framåt med brister i defensiven, med vissa skillnader till favoritens (bortalaget) fördel, och jag tror att vi återigen kan få se delar av det idag. Det syns bl.a. på siffrorna där båda dessa lag står på ca 3,13 mål/match under pågående Premier Leagues-säsong. Tror att man kan matcha varandra bra där jag inte tror att man kommer stå och trampa på mittplan.

Southamptons anfallsspel har varit bra från start där endast de 7 första lagen i tabellen som har lyckats göra fler mål. Man har även lyft sitt försvarsspel avsevärt sedan nyårsskiftet, där man har varit väldigt framgångsrika med sitt presspel på motståndarnas bollhållare. Det är dock något man inte riktigt har fått med sig utanför St. Marys där man endast har lyckats hålla nollan intakt i 2 av 15 bortamatcher, och det mot två av de absolut målsnålaste lagen (Aston Villa och Norwich) i ligan. Till det har man gjort mål i 12 av 15 bortamatcher, med det i bagaget kommer man till en lämplig arena. Publiken på Madejski Stadium har bevittnat en hel del mål under säsongens gång där den här spelvarianten har gått hem i 12 av 16 hemmamatcher för Readings del.


Efter att ha följt dessa lag från start så lockar det här objektet, med en god möjlighet att det går hem om lagen fortsätter på den inslagna vägen. Spelar på att båda lagen kommer med i målprotokollet med en insats strax över medel.

Ett sidospel på en formstark herre som är inblandad i en hel del. Vass avslutare med både fötter och huvud, slår även straffar och frisparkar:
Rickie Lambert (Southampton) målskytt 2,50 (Nordicbet) 1,5/10 units

/Puyol