Madejski Stadium står som spelplats när Reading ska göra ett försök att kriga sig från de mindre trevliga placeringarna medan Chelsea måste vinna för att haka på i toppen. För några månader sedan hade kanske de regerande CL-mästarna varit givna och stora favoriter, men jag är inte särskilt övertygad längre. Tror att hemmalaget kan störa kvällens gäster.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Reading – Chelsea
  • Spel: Reading över 1,5 mål
  • Odds: 3,75 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.00

Reading har stått för ett lyft via livsviktiga segrar efter att ha vänt underlägen mot både West Bromwich och Newcastle, och det i slutskedet av matcherna. Lite andrum för managern Brian Mcdermott som dock fortfarande har en del att stå i då man fortfarande befinner sig under nedflyttningsstrecket, dock med inte särskilt stor marginal då en seger här innebär att man tar klivet ovanför. Chelsea innehar tredjeplatsen i nuläget, något man inte kan vara alltför nöjd över då man antagligen kommer ha något att säga till om vad gäller ligatiteln. Avståndet är alldeles för stort samtidigt som man är alldeles för ojämnt i sina prestationer, och man kommer tappa ett par poäng på vägen också. Senast (i ligasammanhang) besegrades Arsenal med 2-1, vilket man ska vara tacksamma över sett till hur pass blekt man agerade i den andra halvleken, vilket inte var den första gången på kort tid.

De båda lagen har tagit exakt lika många poäng om man ser till de 5 senaste ligamatcherna.

Reading har skador på målvakten Alex McCarthy och anfallaren Jason Roberts sedan tidigare. Chelsea kommer till spel utan Eden Hazard som är avstängd samt Jon Obi Mikel och Victor Moses som deltar i de afrikanska mästerskapen. En rad frågetecken på ett par spelare som sköter defensiven, så som John Terry, David Luiz och målvakten Petr Cech.

Den 17:e December rekades samma spel (Reading över 1,5 mål) när man skulle ta emot Arsenal. Något som gick hem trots att man var fullständigt utspelat under långa stunder (förlust med 2-5) av matchen. Den gången var formen sett till antalet inskrapade poäng i botten, vilket man inte kan säga om laget nu och jag tror att man kan rubba kvällens motstånd i det här mötet.

Chelsea grundkapacitet är visserligen minst ett snäpp högre, men man är något oberäkneligt i nuläget. Man kommer nu från två besvikelser i cupsammanhang där man först skickades ut av Swansea i en semifinal för att sedan med nöp och näppe fixa ett omspel i FA-cupen mot Brentford från League One. Rafa Benitez är åter under press då resultaten har varit blandade även i ligaspelet, där det mest noterbara är att man lyckades tappa en 2-0 ledning hemma mot Southampton.

Reading är, tillskillnad från övriga bottenkollegor som exempelvis QPR och Aston Villa, relativt fyndigt framåt. Man har gjort minst 2 mål i 10 av 23 ligamatcher den här säsongen, noterbart att man har lyckats pricka in 2 mål eller fler mot topplag som Man Utd, Arsenal, Everton och så även Chelsea när lagen möttes på Stamford Bridge.


Trots det pressade tabelläget så tycker jag nog att den här matchen kommer vid rätt tillfälle för hemmalaget. Moralen och självförtroendet lär finnas där efter de senaste resultaten och Chelsea, med eventuellt något avbräck i defensiven, mår inte mycket bättre just nu. Reading kanske inte vinner, men man kan hitta på saker i anfallsväg. Spelar på att hemmalaget gör minst 2 mål i den här matchen.

Ytterligare ett spel som rekommenderas hos samma bolag:
Båda lagen gör mål 1,72 3/10 units

/Puyol