Reading kommer från en riktigt bra insats i senaste matchen, man visade slagstyrka när man vann borta mot QPR. Möter idag ett Blackburn som gått bra senaste tiden och som har en målvakt i form, men tyvärr har inte bortaspelet stämt denna säsong och man får nog det svårt här.

Match: Reading – Blackburn
Spel: Reading
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 22/2 16:00

Reading visade verkligen i senaste matchen att man har vad som krävs för att vara med och slåss om uppflyttning till en högre division. Man vann borta mot QPR med fina 3-1 och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen. Reading som innehar sista play-off platsen såg till att ha fortsatt fri rygg från jagande Wigan, men framför allt tog man poäng av en konkurrent då QPR ligger på placeringar högre. 3-0-2 på dom fem senaste nu och hemma har man 7-5-3 med 30/16 i mål, vilket gör Reading till tredje bästa lag i ligan vad det gäller hemmamål. Wayne Bridge och Sean Morrison är nära spel nu men kommer förmodligen att missa även denna match, Mikele Leigertwood, Jem Karacan och Jason Roberts är fortsatt borta.

Adkins tränare för Reading

Adkins tränare för Reading

Blackburn behöver ett antal poäng till innan man kan blanda sig i play-off fighten, inför denna match ligger man på 10:e platsen och har nu sju poäng upp till play-off. Man är obesegrade på dom fyra senaste matcherna med 1-3-1 på dom fem senaste, i senaste matchen spelade man 0-0 borta mot Middlesbrough vilket var för nästan två veckor sedan så laget är utvilat. Dock har inte bortaformen infunnit sig denna säsong och man endast tre vinster på femton matcher och totalt 3-6-6, målmässigt har man presterat 16/24 på resande fot. Man har en målvakt i storform och det är riktigt positivt för laget. Joshua King och Dickson Etuhu saknas i denna match, tillbaka är Adam Henley.

Reading visade klass i senaste matchen och man är verkligen att räkna med när det gäller uppflyttning denna säsong, trots en del skador i laget har man tillräckligt med resurser för att ta sig an Blackburn idag som trots bra spel senaste tiden och med en målvakt i form bör få det svårt att stå emot Reading anfall i 90 minuter. Reading har spelat bra hemma denna säsong samtidigt som Blackburn inte har haft det så lätt på bortaplan. Reading vinner.