Vi har en hyperintressant streckstrid framför oss på Madejski Stadium där två lag på nedflyttningsplatser ska drabba samman. Reading tar emot Aston Villa i något som inte behöver bli låst trots det pressade läget och därmed så kan det här bli en trevlig tillställning. Väljer att spela på de båda lagens svagheter och då känns det här väldigt intressant på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Reading – Aston Villa
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,66 @ Betsafe
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Reading har i överlag stått för bra resultat om man ser till den andra tredjedelen av säsongen, dock så har man börjat falla tillbaka på nytt och nu är man uppe i tre raka förluster i ligaspelet. Inför avspark ligger man en poäng efter dagens motståndare. Aston Villa placerar sig under strecket i form av sämre målskillnad än närmsta lag ovanför. Även här en någorlunda uppryckning dock utan att få med sig ett resultat alla gånger, däribland uddamålsförluster mot både Manchester City och Arsenal.

Reading tvingas ställa upp med tredjemålvakten Stuart Taylor i och med att Alex McCarthy är borta sedan tidigare samtidigt som Adam Federici är ny på skadelistan. Anfallaren Pavel Pogrebnyak, som inte har varit någon succé sedan sin ankomst, är avstängd. Yttern Jimmy Kebe är ett frågetecken. Aston Villa har ett par långtidsskador sedan tidigare. Idag har man ett tungt avbräck i den defensiva mittfältaren Fabian Delph som är avstängd efter att ha dragit på sig 10 gula kort. Mittbacken Ron Vlaar är ett frågetecken efter återkommande vadskador.

Adam Le Fondre (Reading) och Christian Benteke (Aston Villa)

Reading har, som jag har varit inne på ett par gånger tidigare under säsongen, varit relativt fyndiga framåt och det redan från start. Aston Villa har varit desto mer uddlöst på den fronten, men även där har man förbättrats. En tredjedel av Birmingham-gängets mål har kommit i de 6 senaste matcherna. Detaljer som kan funka väl till den här matchen då de båda lagens svagaste sidor kvarstår: Försvarsspelet.

Båda lagen snittar nästintill exakt 2 insläppta mål/ligamatch och det är ytterst sällan något av lagen lyckas hålla nollan intakt under en match. Aston Villa har släppt in minst ett mål i 12 ligamatcher i följd medan Reading endast har lyckats hålla nollan vid 3 tillfällen (av 28 ligamatcher) under hela säsongen. Förutsättningarna blir inte mycket bättre av att, som det nämndes tidigare, att hemmalaget tvingas ställa upp med en matchotränad målvakt medan bortalaget kommer till spel utan en av sina främsta aktörer från en sittande mittfältsposition under pågående säsong.

Något som bidrar till detta är att båda lagen har en tendens att släppa in billiga mål och det vid upprepade tillfällen, vare sig det handlar om spelmål eller via fasta situationer. Man har även haft en vana, i ett flertalet matcher av dem jag har sett, att ge bort farliga ytor till motståndarna att attackera på. Det är så även, framförallt för Readings del, orsaken till att de här lagen riskerar att ramla ur Premier League.

Den här spelvarianten har gått hem i 7 av hemmalagets 8 senaste matcher. I 5 av de 6 senaste för bortalagets del.


Spelar på att båda lagen kommer stå för minst ett mål i den här matchen.

/Puyol