Jo tack, att säga att viktiga och högst betydelsefulla poäng står på spel inför det här mötet hade varit en hyfsad underdrift. På Madejski Stadium ska nykomlingen Reading ta emot Arsenal där läget är pressat på båda håll. Med bra utdelning på Premier League och bra form/självförtroende så vill jag nog våga mig på det här objektet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Reading – Arsenal
  • Spel: Reading över 1,5 mål
  • Odds: 3,40 @ Ladbrokes
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 21.00

Dessa lag möttes i ligacupen för inte så längesedan, dock med varierande startelvor. En match som slutade 4-4 under ordinarie tid (Arsenal hämtade upp ett underläge på 4 bollar) där Arsenal sedan lyckades vinna under förlängningen.

Reading har inte en alltför briljant resultatrad bakom sig. 5 raka förluster, varav 4 matcher på bortaplan, är man uppe i nu där man inte har lyckats göra mål i sina två senaste matcher. Dock så var man absolut inte håglöst senast (mot Sunderland), speciellt inte under den andra halvan av matchen. En ursäkt må vara att man är färska i den här ligan, dock så tycker jag inte att man ska vara fullt så dåligt som att man endast kan visa upp en seger på 16 försök. Arsenal stormas det också kring och man har fortfarande extremt svårt för att följa upp jämna och stabila insatser efter varandra. Mitt under förra veckan lyckades man med bedriften att bli utslaget ur ligacupen av ett League Two-lag (motsvarar den fjärde divisionen) och så här ifrågasatt har managern Arsene Wenger inte varit under sina 16 år i klubben.

Reading får återigen klara sig utan McCarthy i målet samt Morrison i mittlåset. Samma gäller Kebe och Karacan som inte är redo för spel. Pogrebnyak och Roberts är tillbaka i träning, återstår att se om de får starta. Arsenal kommer till spel utan mittbacken Koscielny samt Diaby och Andre Santos. Stort frågetecken på Walcott medan Giroud bör finnas med på bänken, åtminstone.

Jag menar på att den här matchen, eller snarare det här motståndet, kommer vid rätt skede för Readings del. Även om pressen på laget är stort i och med den utsatta positionen i tabellen så är Arsenals placering faktiskt än mer prekär om man ser till förväntningarna då man, trots en riktigt bra trupp, endast har vunnit 6 av 16 matcher i ligan. Med det sagt, så tror jag att man mår sämre än nykomlingen inför kvällens match. Det kollektiva försvarsspelet har inte riktigt klickat för bortalagets del, bortsett från de tre inledande seriematcherna där man höll nollan.

Readings allra största problem ligger i försvarsspelet och antalet insläppta mål. Framåt är man faktiskt inte särskilt dumt där man har lyckats göra minst två mål i nästan hälften av matcherna, bl.a. mot Manchester United, Chelsea och Everton, lag som känns något mer stabila än kvällens motstånd, iallafall i dagsläget. Majoriteten av dessa mål har kommit på hemmaplan där man är mer bekvämt. Man har en del kvickhet framåt som jag tror att man kan utnyttja mot exempelvis Mertesacker i Arsenals mittlås, som inte direkt är en av de snabbaste pjäserna i ligan. Kollegan och kaptenen Vermaelen har inte övertygat heller. Tror mycket på att målvakten Szczesny måste komma upp med någon kvalificerad räddning denna måndagkväll.


Funderade först på Reading +1 asian handicap (vinst via hemmaseger och ett oavgjort resultat samt insatsen tillbaka vid uddamålsförlust, 1,75 hos Bet365 i skrivande stund) men tar det ett steg längre och väljer den här då man inte påverkas vid något insläppt mål. Testar överspelet på hemmalaget, Reading att göra minst två mål i matchen spelas med en insats under medel.

Ytterligare ett spel i matchen, hämtas från Bet365:
Båda lagen att göra mål 1,66  2,5/10 units

/Puyol