Barcelona spelar idag sin första träningsmatch för säsongen, då man reser till Andalusien för att ta sig an Recreativo de Huelva. Man har inget stjärnspäckat lag med på planet till de södra delarna av Spanien, men jag tycker man borde kontrollera detta från start till mål vilket som.

  • Match: Recreativo – Barcelona
  • Spelform: Halvtid/Fulltid
  • Spel: Barcelona/Barcelona
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 1,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Recreativo de Huelva var länge med i toppen av segundan förra säsongen och såg ut att gå mot en direktplats till la liga. Men man klappade ihop fullständigt och i slutändan så tog man sig inte ens till ett playoff på sin åttondeplats. I nuläget så är det lite halvstökigt i truppen, då man hade en ganska stor spelarflykt efter förra säsongen. Anfallarna Linares och Arana stod för det mesta framåt hos Recreativo i fjol, och ingen av dessa herrar finns kvar i klubben just nu. Man har även tappat ytterligare 4-5 nyckelspelare, så det känns som det är dags att öppna plånboken och börja värva nu. För i nuläget har man endast plockat in 2-3 spelare, där rutinerade Antonio Nunez nog får ses som den kanske tyngsta värvningen. Eftersom man har en ganska tunn trupp så plockar man därför in en hel del spelare från b-laget idag och kör en mix. B-laget håller till i den spanska fjärdedivisionen till vardags och ska inte alls hålla samma nivå som spelarna i Barcelona.

barcelona_200x200

Barcelona spelare alltså sin första träningsmatch för säsongen, där man bland annat även ska resa till Helsingfors lite längre fram. Som alltid i dessa första matcher så reser man inte med några av de tyngre kanonerna i laget. Med tanke på att de flesta i laget spelat VM så lär det behövas en del vila innan man sätter igång på allvar. Luis Enrique har tagit ut 23 spelare som reser med till Huelva där vi har Montoya, Bartra, Deulofeu, Afellay, Sergi Roberto, Masip och Ter Stegen med från a-truppen. I övrigt så är det bara spelare från b-laget med, där den mycket intressanta Alen Halilovic finns listad. Vi ska komma ihåg att Barcelona B placerade sig på en tredjeplats i segundan förra säsongen, så det här är riktigt bra spelare. Dessutom har man sin inprintade spelidé i Barcelona, vilket måste vara en klar fördel gentemot Recreativo, som har tappat spelare och dessutom har en ny tränare i laget.


Det ska vara klasskillnad mellan dessa lag i dagsläget tycker jag, där Recreativo inte alls täppt till de massiva hål man fått av nyckelspelare som lämnat. Många ungdomar i Barcelona vill visa upp sig inför framtida matcher i klubben och jag tror därför vi får se ett hungrigt bortalag som tar tag i detta från start. Testar en mindre insats på att Barcelona leder matchen i halvtid, för att sedan defilerar segern in i mål.

/e@sy