I Bundesliga 2 fortsätter jakten om platserna till finrummet, hemmastarka RB Leipzig tar emot Sandhausen på Red Bull Arena. Denna match ska bara hemmalaget vinna! 

  • Match: RB Leipzig – Sandhausen
  • Spel: RB Leipzig -1,5 asian handicap
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:30

RB Leipzig går som tåget i Bundesliga 2 och vi kommer troligtvis få se dem i Bundesliga nästa säsong. Man placerar sig på 2:a plats i ligan, med sextiotvå poäng lika många som ettan Freiburg men man har sämre målskillnad, just nu ligger man alltså på direktplats, men trean Nürnberg på femtiosex poäng jagar dessa lag. Hemma på Red Bull-Arena är man riktigt starka, man har raden 10-2-2 och en målskillnad på 30-15. Eftersom Leipzig är grundat av stora dryckestillverkaren Red Bull som har man en stark ekonomi och lyckats värvar till sig spelare som egentligen borde spela i högsta ligan. T.ex. Emil Forsberg som räknas som den bästa spelaren i ligan och forwarden Davie Selke, talangen som kom från Werder Bremen inför säsongen. Han gjorde nio mål på trettio matcher i Bundesliga förra säsongen, i Bundesliga 2 har han gjort tio på tjugofem matcher. I kvällens match får man klara sig utan backen Halstenberg p.g.a avstängning.

leipzig_200x200sandhausen_200x200

Sandhausen ligger på 13:e plats i ligan på trettiotvå poäng, man har åtta poäng ner till nedflyttningsplats och med fem omgångar kvar ska det mycket till om de ska ramla ner i botten. Man har även en ganska lätt spelschema efter denna match. Formen är inte så vidare bra, det har bara blivit en vinst på de fem senaste matcherna och resten är förluster. Man har även flera avbräck i alla lagdelar till kvällens match, forwarden Jovanovic är skadad likaså mittfältarna Zillner och Kuhn. Sedan är ordinarie backarna Hübner, Kister och Klingmann otillgängliga p.g.a avstängningar, det är väldiga förluster för Sandhausen.


Den här matchen ska bara RB Leipzig vinna, man är mer motiverat och har bra form. När Sandhausen även har så pass många avbräcka varav tre ordinarie backar är borta, då kommer troligtvis RB Leipzig köra över dem. Testar en slant över medel på RB Leipzig -1,5 asian handicap.