Match på Vallecas i afton där Rayo Vallecano gästas av Villarreal. Hemmalaget ligger kvar i botten av tabellen och söker desperat efter en trepoängare, men jag tror man kommer få det tufft här!

  • Match: Rayo – Villarreal
  • Spel: Villarreal över 1,5 mål
  • Odds: 2,06 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Rayo Vallecano blev av med alla sina toppspelare inför den här säsongen och det är ganska förväntat att man ligger i botten av tabellen. Endast 13 poäng har man spelat in så här långt och det innebär att man enbart har Real Betis bakom sig just nu. Rayo har alltid en massa bollinnehav i sina matcher och jag tror verkligen det kan gynna Rayo på längre sikt när man kan utveckla det här spelet. Men i dagsläget är man för dåliga på det här spelet och tappar man boll på farliga ställen så blir man straffad i la liga, särskilt mot lag som Villarreal. Formen hos Rayo är riktigt dålig och man har bara plockat en pinne på de fyra senaste matcherna, detta utan att ha ställts mot särskilt blodigt motstånd, frånsett Athletic (1-2) i förra omgången. Mest oroväckande är försvarsspelet där man släppt in tio mål på dessa fyra matcher och är det lag i ligan som släppt in flest mål, nämligen 40 stycken på 17 omgångar.

Fortfarande en del skadebekymmer hos hemmalaget som idag saknar Jonathan Cueva, José Carlos, Seba Fernández, Larrivey, Arbilla och Zé Castro.

villarrealuche

Villarreal hade en smakstart på säsongen och skuggade länge topplagen i ligan. Men nu har man halkat ner till en sjundeplats i tabellen och formen är inte särskilt bra hos laget. Men samtidigt får man inte stirra sig blind på resultaten, för även om Villarreal endast lirat in en poäng på de tre senaste matcherna så tycker jag spelet sett bra ut. Mot Malaga (1-1) dominerade man matchen och åkte lite oturligt på en kvittering i matchens sista sekund. Även senast mot Sevilla (1-2) så ägde man matchen och förtjänade minst en poäng enligt mig. Sedan har man även åkt på en förlust mot Barcelona (1-2) på slutet som jag inte tycker är särskilt mycket att orda om. Nu ställs man mot betydligt lättare motstånd och jag tror Villarreal får en matchbild som man trivs med här. Kvicka forwards finns det gott om hos den gula ubåten och när Rayo tappar boll så kommer man vända spelet direkt.

Hos bortalaget stryker vi den skadade trion Farinós, Pablo Íñiguez och Cani.


Rayo kommer fortsätta äga en massa boll och jag tror inte direkt att Villarreal har några problem med detta idag. Vid rätta tillfällen kommer man sätta in pressen och med Gio dos Santos samt Uche på topp så tror jag hemmalaget är illa ute. Spelet blir därför två bortamål med en insats strax under medel.

/e@sy