Rayo Vallecano faller fritt just nu och måste börja plocka poäng för att inte bli indragna i den absoluta bottenstriden. Vänder vinden mot ett Villarreal som har cupmatch i benen samt saknar sin kapten? Det är möjligt, men det blir inte mitt spel i matchen. Häng på!

  • Match: Rayo – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1.83 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Rayo Vallecano har ett dystert facit på slutet där det blivit fyra förluster på de fem senaste matcherna. Senast blev det en bortaförlust mot Elche (0-2) och med tanke på alla chanser som Rayo släppte till hade en 0-4 förlust speglat matchbilden bättre. Som vanligt ska laget alltid spela sig ur de mest pressade lägena, vilket kan straffa sig rejält vissa gånger. Rayo skulle förmodligen tjäna på att lyfta långt lite oftare, men det är inget som tränare Jemez vill se. Abdoulaye Ba är utanför laget idag vilket troligtvis innebär Amaya och Ze Castro på mittbacken. Amaya är en riktigt trög herre och bör inte lämnas ensam med varken Vietto eller Gio dos Santos. Då smäller det. Men kikar vi framåt så skapar alltid Rayo chanser, vilket man även lär göra idag. Villarreal har inte alls visat upp något större försvarsspel på slutet så självklart finns det chans på poäng för hemmalaget.

Hos Rayo stryker vi idag Raúl Baena som drog på sig en onödig utvisning mot Elche. Han är given på mittfältet och självfallet ett avbräck defensivt. Vidare så lämnas Insua, Miku, Abdoulaye Ba, Cobeño, Embarba och Aquino utanför matchtruppen.

vallecano_200x200Villarreal_200x200

Villarreal har haft ett tufft spelschema på slutet där det varit dubbla möten mot Barcelona samt en ligamatch mot Granada (2-0) emellan. Försvarsspelet man visade upp i matcherna mot Barcelona var under all kritik och man ska vara väldigt glada att det slutade vid en 3-1 förlust tidigare i veckans cupmatch. Jag trodde att Musacchio skulle ordna upp försvarsspelet när han kom tillbaka från skada, men argentinaren har varit en av de sämre hos den gula ubåten på slutet. Men framåt går Villarreal sällan mållösa och det gjorde man heller inte någon gång mot Barcelona. Spelare som Vietto och Cheryshev kan röra på sig när spelet vänder och där har gästerna alla möjligheter att skada Rayo idag. Man har även sparkapital i Gio dos Santos som inte haft någon större säsong. Även Moreno hade varit kul att se en sådan här match.

Hos gästerna stryker vi Bruno som skadade sig senast mot Barcelona. Ett blytungt avbräck för gästerna då kaptenen är otroligt viktig både defensivt och offensivt. Vi stryker även Jonathan dos Santos, Uche, Jokic och Adrián Marín som alla går skadade.


Man blir sällan besviken när dessa två lag spelar fotboll och jag hoppas på en svängig match på Vallecas där anfallsspelet är i fokus. Senast lagen möttes blev det 4-2 till Villarreal och jag nöjer mig med hälften av den målskörden idag. Insats strax över medel på överspelet!

/e@sy