En match i la liga idag och den utspelar sig på Vallecas där Rayo Vallecano och Valladolid drabbar samman. Förväntar mig en väldigt öppen match här och har hittat ett passande spel till den matchbilden.

  • Match: Rayo – Valladolid
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Rayo Vallacano hade en väldigt tuff inledning på säsongen då man hade hela sex förluster efter sju spelade omgångar. Men två raka 1-0 segrar mot Sociedad och Almeria har gjort att laget hoppat upp till en 14:e plats nu. Jag tycker man spelat väldigt bra många matcher men defensiven är jag inte imponerad av trots att man endast släppt in ett mål på de tre senaste matcherna. Visserligen ser det bättre ut än i allra första början på säsongen, men det handlar mycket om att man skolat om mittfältare Saúl Ñíguez till mittback. Men det blir ingen Saúl på mittbacken idag då han är avstängd i tre matcher efter utvisningen och det dåliga uppträdandet mot Almeria senast. Med Ze Castro och Galeano på skadelistan innebär det att man förmodligen kommer flytta in ytterback Arbilla bredvid opolerade Gálvez idag, ett stort frågetecken för defensiven med andra ord.

Förutom Saúl, Ze Castro och Galeano så missar även Rodri, Seba Fernández och José Carlos dagens match.

valladolidebert

Valladolid placerar sig på en 17:e plats i nuläget och har haft en väldigt jobbigt start på säsongen. En stor förklaring till den dåliga starten är de skadebekymmer man haft i truppen. Men det börjar ljusna på den fronten nu och man får tillbaka offensivt skickliga Óscar idag som varit borta fem matcher, absolut inte redo för 90 minuter men förmodligen ett inhopp. Även Daniel Larsson är redo för spel och jag tycker att Valladolid har en riktigt intressant offensiv. Men defensiven är inte lika imponerande och jag tror man kommer få det tufft i den lagdelen idag. Rayo stormar alltid framåt på bred front och de lite mer offensiva spelarna hos Valladolid är inte allt för pigga på att deltaga i defensiven. Men man har kontringsskickliga spelare i laget och Rayo får se upp med Patrick Ebert (bilden) idag som satte kvitteringsmålet mot Sevilla (2-2) senast.

I bortalaget stryker vi idag Sastre, Víctor Pérez, Osorio och Heinz, även ett frågetecken för Rubio.


Trots att Rayo spelat två målsnåla matcher på raken så har man både skapat och släppt till otroligt många heta chanser. Jag tror att det blir en liknande matchbild idag och har man bara ställt in siktet finns det goda chanser till minst tre mål. Blir en insats strax under medel på det här spelet.

Spelar även 1/10 units på Ebert som målskytt – 5,00 @ bet365.

/e@sy